Home » 1, 2,3 hai la Calisthenics dacă vrei!

1, 2,3 hai la Calisthenics dacă vrei!

Scris de: lifestyledecluj

Dacă ești în căutarea unor exerciții fizice care nu necesită abonament la sală sau aparatură sofisticată ori accesorii, calisthenics este genul de work out de care ai nevoie.

Numele îi vine din greacă și înseamnă frumusețe (kalis) și putere (stenos). La origine a fost o metoda de promovare a sănătății dar a evoluat în ceea ce numim azi street workout. Se spune că genul acesta de sport a apărut prin Grecia Antică, fiind antrenamentul de baza al războinicilor spartani și deși a fost practicat timp de secole pe tot globul, în 2008 a fost resuscitat ca imagine de către Hannibal Langham care a postat un videoclip cu el făcând exerciții pe YouTube. De atunci interesul pentru calisthenics a explodat și la fel și industria.

Calisthenics este o formă de antrenament axat pe dezvoltarea forței, a flexibilității și a folosirii corecte și armonioase a corpului. Exercițiile constau din varii mișcări care folosesc grupe mari de mușchi.

Beneficiul major pe care îl aduce este îmbunătățirea per ansamblu al abilităților psihomotoare, cum ar fi echilibrul, coordonarea, dexteritatea.

Exercițiile acestea au potențialul de a te ajuta să redescoperi mișcarea în forma ei cea mai pură. Un mod de a te reîntoarce la dezvoltarea naturală și să recapeți potențialul fizic.

Sesiunile pentru începători se focusează pe corectarea posturii și îmbunătățirea mobilității umerilor. Abia după ce înveți cum să simți dacă îți folosești corpul corect avansezi la exercițiile propriu-zise.

Sună promițător cu atât mai mult cu cât contextul de azi ne îngrădește puțin libertatea de a merge la sală sau antrenament în oraș. Exercițiile le poți face acasă sau în natură, în spatele blocului ori în parc. Nu ești constrâns de nimic, așadar ce te oprește să încerci?

Andra Mereuț

0 Comentariu
1

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy