Home » 48 de ore în Cluj-Napoca

48 de ore în Cluj-Napoca

Scris de: lifestyledecluj

Cluj-Napoca, cunoscut și sub denumirea de ,,Inima Transilvaniei”, este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale, industriale și de afaceri din România. Clujul este conturat de multe lucruri frumoase: străzile vechi pline de povești, obiectivele turistice, gama largă de restaurante și pub-uri pe gustul fiecăruia și nu în ultimul rând de oamenii frumoși pe care îi vezi la tot pasul.

Ești în trecere sau doar cauți să explorezi și alte locuri ale orașului? Vin în ajutorul tău cu câteva idei pentru a profita la maxim de ceea ce are Clujul de oferit.

Turnul Croitorilor Centru de Cultură Urbană

Acest turn vechi este situat pe strada Baba Novac, iar astăzi, la subsolul acestuia se află o cafenea literară și găzduiește diferite evenimente culturale. În același timp, o plimbare pe strada Baba Novac o să te transpună într-o altă eră.

Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Dacă vrei să scapi puțin de agitația orașului, grădina botanică este locul potrivit unde te poți relaxa plimbându-te, citind și vizitând frumusețile ce se află în interiorul acesteia.

Piața Muzeului, Piața Unirii, Bulevardul Uniri

3 locații care te poartă prin minunatul Cluj și îți oferă deschidere și la alte locuri de vizitat precum ,, Casa Memorială Matei Corvin, Biserica Franciscană, Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, Muzeul de Artă, Parcul Etnografic – Romulus Vuia – Muzeul Satului, etc “ .

Cu siguranță, pe tot parcursul plimbărilor și vizitelor pe care le poți face în Cluj, o să observi diferite terase sau restaurante care mai de care mai atrăgătoare. Totuși, în caz că nu știi de unde să alegi, vin în ajutorul tău cu câteva nume.

Cafenele/Pub-uri

  • ●  The Soviet – pentru o experiență local comunistă, aproape ca pe vremuri, dar mai fun și cu o mare varietate de băuturi
  • ●  Meron – pentru o experiență personalizată a cafelei selectate din toată lumea
  • ●  Form Cafe – pentru o experiență cool și de poveste
  • ●  Narcoffee Roasters – locul unde totul se învârte în jurul cafelei
  • ●  Che Guevara – o atmosferă chill, cu trimitere la Cuba şi la anii ’50
  • ●  Electric Garden – pentru când îți dorești experiența de festival, chiar dacă mai ai de așteptat până la următorulFood & More
  • ●  Marty Restaurants – locul în care gusturile din întreaga lume se întâlnesc
  • ●  Klausen Burger – prima microberărie din Transilvania, care produce bere artizanală sau“craft”
  • ●  Casa Veche – restaurantul care te întâmpină cu mâncare gătită ca acasă

● Livada – pentru momente rafinate


Și uite așa ai parte de o listă cu locuri și localuri de care să profiți chiar dacă ești pentru o

perioadă scurtă de timp la Cluj. Cu siguranță te vei îndrăgosti.

Radu Oana

0 Comentariu
3

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy