Patricia Tut, născută și crescută în Cluj-Napoca, este mămica unui băiețel simpatic, însărcinată cu al doilea năzdrăvan, preocupată de creșterea armonioasă a copilului, un influencer cu un feed atât de frumos construit încât te face să te întrebi cum are timp de toate. Patricia este corporatistă la bază dar și un antreprenor la început de drum- ownerul cafenelei baby friendly Hugs & Mugs tocmai inaugurată în Cluj-Napoca. Un local unic, cozy și deosebit în oraș, special creat pentru părinți și pitici. Patricia este o persoană activă și spune despre ea că iubește skiul și sportul la fel de mult precum iubește ciocolata și că adoră fotografia încă din facultate (perioadă în care a lucrat în domeniul foto 3 ani) și îi face băiețelului ei zeci de poze pe care le împărtășește cu prietenii ei. Patricia s-a mutat de curând într-o casă nouă, pe care ea și soțul ei au amenajat-o singuri, fără niciun ajutor. Am fost curioși să aflăm mai multe despre proiect și planurile lor de viitor cu casa visurilor.
Cum ați ales noua locuință și cum a fost momentul în care ați știut că aceea e „the one”?
Ne-am creat o listă cu locațiile din Cluj-Napoca unde doream să locuim, cartierele spre care ne-am orientat au fost Dâmbul Rotund, Borhanci și Voroneț, iar după aprox 6 luni de căutări am achiziționat un teren în cartierul Borhanci pe care încă nu era construită casa. Ne-a surâs acest aspect fiindcă am avut posibilitatea să modificăm proiectul, am schimbat geamurile, le-am pus mult mai mari, ne-am dorit mult să avem o casă luminoasă. Am schimbat intrarea în casă, scările, holul, balconul, poziționarea casei pe teren și am ales să construim o terasă mai spațioasă. Am știut că este „the one” terenul mai degrabă, care are aprox 650 mp. Pentru noi a fost super important ca terenul să aibă o suprafață mai largă, iar cam tot ce văzusem înainte de această achiziție erau case care aveau terenuri mai mici. Cele mai importante criterii în final au fost mărimea terenului și cartierul.
Ce stil are casa ?
Nu aș putea numi stilul decorului, nu am lucrat cu nimeni pentru design, ne-am inspirat de pe Pinterest. Am încercat să lucrăm cu un designer, însă la final am preferat să ne ocupăm noi, eu și soțul. Am petrecut mult timp gândind proiectul, alegând culorile, materialele, mobilierul. A fost destul de dificil, însă, la final, am avut o mare satisfacție. Am ales să mergem pe culori din natură, predomină verdele, albul și culoarea lemnului stejar. Ne dorim să avem multe plante în casă, momentan este încă work in progress :).
Cât timp a durat implementarea proiectului și ce vă doriți pe viitor?
A fost un proiect continuu, cam 3 luni ne-am gândit ce stil să alegem, noi nu suntem tare pretențioși, așa că ne plăcea cam orice vedeam, greu ne-am decis. Am început lucrările pentru amenajare interior în Mai 2020, ne-am mutat la finalul lunii Noiembrie 2020. Practic în această perioadă am făcut toate achizițiile, am vizitat toate magazinele din Cluj-Napoca de profil, însă am făcut și multe online.
A fost util pentru noi faptul că am gândit sistemul electric și de iluminat înainte de amenajarea interioară, astfel nu a fost nevoie de reparații ulterioare. Am pus tavan fals peste tot, avem multe lămpi, lustre și spoturi. În plus suportul pt draperie este ascuns, ceea ce arată super. De electrocasnice s-a ocupat soțul, însă două produse sunt foarte utile pentru noi: filtrul de apa cu robinet separat și frigiderul incorporat și spațios; am ales să luăm frigider fără congelator, astfel avem mult spațiu. Congelatorul l-am poziționat în cămară.
Care este cel mai scump obiect decorativ din casă ?
Cel mai scump obiect din casa cred că este șemineul, iar acum că mă gândesc cele mai scumpe produse au fost alese de soț, surprinzător. Este un șemineu pe colț marca Brunner, arată super mișto. Toată iarna l-am folosit, pe lângă că încălzește încăperea, este foarte plăcut pentru noi să stăm în fața lui, la un pahar de vin, crează o atmosferă foarte cozy.
Aș adaugă aici un singur regret, poate este de folos pentru persoane ce sunt acum în proces de amenajare. Aș fi preferat să avem mobilierul de la bucătărie până în tavan, pe lângă că ar fi arătat estetic mult mai bine, ar fi fost și mai mult spațiu pentru depozitare.
Ce surse de inspirație de deco ați avut în amenajare?
Pinterest. Ador aceasta aplicație, mereu mă inspir de aici, atât pentru amenajarea casei, cât și pentru idei de rețete culinare.
Ce planuri de viitor aveți privind amenajarea restului casei?
Ne dorim să finalizăm terasa și grădina, acestea sunt prioritatea în acest moment. Am început să ne gândim la proiect, am plantat câteva plante și copaci. Pentru decorul grădinii, lucrăm cu o mămică talentată din Cluj-Napoca. La plante chiar nu mă pricep, eu am copilărit la bloc și nu am cunoștințe despre îngrijirea lor, însă îmi doresc mult să învăț despre acest subiect. Băiețelul nostru, Ștefan, se bucură de un mic loc de joacă în grădină, recent amenajat.