Home » Alimente care ne scapă de răceală

Alimente care ne scapă de răceală

Scris de: lifestyledecluj

Noroc ca a trecut COVID, că avem voie să ne îmbolnăvim, tușim și lăcrimăm pentru o banală răceală de primăvară, fără să ne speriem pe noi sau pe cei din jur. De altfe, articolul de azi e inspirat chiar de către autoarea lui, care bea un ceai și tușește, gândidu-se de unde a luat păcătoasa răceală. Lăsând gluma laoparte, nu e deloc plăcut să fii răcit. Tocmai de aceea, am pregătit o lista cu alimentele care, o dată consumate te pot ajuta să te ferești de boală.

CITRICELE

Nu e deloc surprinzător,majoritatea citricelor au un conținut ridicat de vitamina C, care crește producția de globule albe din sânge, acestea fiind cheia în lupta cu infecțiile, și reduce durata unei răceli obișnuite. 

BROCCOLI

Aceasta este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poți consuma, fiind plină de vitamine, precum A, C și E, fibre și mulți alți antioxidanți. Important este să îl gătești cât mai puțin, de preferat la aburi, sau deloc, pentru a-și păstra toate proprietățile.

GHIMBIR ȘI CEAI VERDE

Separat sau împreună, mediciii recomandă să le consumăm cât mai des.

SUPA DE PUI

Nu degeaba îți făcea mama o supică fierbinte de pui când erai răcit, căci supa de pui este bogată în vitamina B6, aceasta fiind esențială în ceea ce privește reacțiile chimice din corpul unui om și în formarea de noi globule roșii sănătoase în sânge.

Poți să începi chiar acum să îți întărești imunitatea, prin adoptarea unui stil de viață sănătos și urmarea unui regim alimentar bogat în vitamine și minerale. Deși poate părea dificil să transformi toate aceste reguli într-o rutină pe care să o urmezi zi de zi, important este să pornești pe acest drum către o viață sănătoasă și să îți atingi treptat obiectivele. Grija constantă pentru felul în care trăiești și alimentele cu care alegi să te hrănești este cea mai bună modalitate de a avea un organism sănătos și a-ți stimula sistemul imunitar, pentru a te proteja de răceli și alte boli.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy