Home » Bienala Națională de Arhitectură 2021 – Galele de la Cluj

Bienala Națională de Arhitectură 2021 – Galele de la Cluj

Scris de: lifestyledecluj

Anul acesta galele de premiere pentru secțiunile – 
• Locuințe colective
• Spațiul public și comunitarale

BNA 2021 vor avea loc la Cluj-Napoca Program:

Luni, 1 noiembrie:

15:00 – Tur ghidat: Amenajările de spații publice – vector al regenerării urbane. Proiecte recente și proiecte viitoare în Cluj-Napoca

Marți, 2 noiembrie Casino – Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca

15:00 – Vernisaj expoziție – festivitatea de premiere
16:00 – Prezentare Arhitect Vlad Arsene
16:30 – Masă rotundă: Locuirea colectivă 
17:30 – Masă rotundă: Spațiul public – resursă și element identitar pentru localitățile din RomâniaUniunea Arhitecților din România vă așteaptă la Cluj!
Eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO

Despre BNA 2021

Bienala Națională de Arhitectură – România (BNA) este cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant, din anul 1994, de Uniunea Arhitectilor din Romania. Ca multe alte manifestari culturale, editia a XIV-a a fost amânată din anul 2020, din cauza pandemiei de Covid 19.

Denumirea de „Bienala Națională de Arhitectură” este marcă înregistrată de UAR și reflectă amploarea națională a manifestării și reprezentarea teritorială la nivelul întregii țări.

Bienala are un concept pentru fiecare ediție, propus de conducerea Uniunii Arhitecților din România și de echipa curatorială. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conținut complex și de interes, atât pentru breasla arhitectilor, participanți, cât și pentru utilizatorii și locuitorii cărora li se adresează producția de arhitectură, publicului larg.

Tema ediției din acest an a Bienalei este ACUMA rhitectura cum?Acum este nevoie de arhitecți care proiectează pentru oameni.Acum se croiește Noul Bauhaus european.Acum este nevoie de creativitate.Acum trebuie să găsim calea de a lega arta, cultura, știința și tehnologia.Acum salvăm patrimoniul care ne prezintă și reprezintă.Acum imaginăm un viitor durabil, integrator, pentru minte și suflet.Acum imaginăm spații publice incluzive, pentru toți.Acum este momentul dialogului între identități diferite, asumând diversitatea ca pe un bun cultural inestimabil. Acum aducem Pactul verde european în orașele și casele noastre. Acum trebuie să scriem despre arhitectură, pentru a iniția o dezbatere largă cu privire la mediul construit. Acum comunicăm poetica arhitecturii mai rapid și mai departe ca oricând.Acum asumăm efemeritatea unei arhitecturi capabile de reconfigurări.Acum studenții arhitecți imaginează viitoruri posibile.Acum arhitecții redescoperă meșteșugurile tradiționale și le actualizează.Acum este momentul arhitecturii și al arhitecților.Acum este nevoie de unitate si solidaritate.Acum este nevoie de noi toți.Arhitectura cum?

Mai multe detalii aici.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy