Home » Cluj Design Academy – Curs de Design Interior | începători și intermediari

Cluj Design Academy – Curs de Design Interior | începători și intermediari

Scris de: lifestyledecluj

Adrian Balcău pregătește o bucurie pentru toți pasionații de design interior.

Adrian Balcău este designer de interior și de obiect. În 2013 şi-a deschis la Cluj-Napoca atelierul propriu de design unde s-a focalizat pe crearea corpurilor de iluminat, piese de mobilier și diverse alte obiecte, instalații și interioare. Creatiile lui au fost expuse la multiple editii ale Romanian Design Week si multe alte expozitii nationale si internationale printre care si Stockholm Design Week.

Adrian este inspirat de linii grafice, forme geometrice, designul anilor `50-`60 și experimentarea cu materiale in moduri noi si inedite. Pentru el designul este un joc permanent între practica artistică și pragmatism cu un subton de a evoca emotie. Spatiile amenajate de el se intind de la apartamente private la cafenele, showroomuri, expoziții și scenografie de teatru. Este co-fondatorul si directorul artistic al platformei Cluj Design Days care promovează  designerii locali si nationali incă din 2015 si este un contribuitor regulat cu articole despre designul international pentru revista britanică Contemporary LYNX.

Am pregătit acest curs pentru oricine vrea să învețe despre designul de interior – începând cu elemente de bază și ajungând la informații utile și exerciții practice. Este un curs cuprinzător care te ajută atât la nivel personal, în propria ta casă, cât și pe partea profesională dacă dorești să te reorientezi spre lumea designului de interior. Vom avea discuții despre frumos, despre culoare, arta designului de interior, funcționalitatea maximă a unui spațiu și despre elemente punctuale din activitatea unui designer de interior cu exemple concrete din experiențele mele profesionale. E un curs interactiv, jucăus, plin de informații utile acompaniate de sute de imagini în care vom discuta deschis despre tot ce înseamnă design de interior„, Adrian Balcău.

CURS DE DESIGN INTERIOR ÎNCEPATOR

12 aprilie – 7 iunie 2022 / 9 Sesiuni de curs/ Sesiunile au loc în fiecare Marti de la ora 18:00 si dureaza 2 ore./Necesar: Laptop./ 340 EURO (DEADLINE ÎNSCRIERI: 31 MARTIE)*

Săptămâna 1
LIMBAJ VIZUAL

Designul de interior este dedicat în primul rand stimulilor vizuali. La fel ca în pictură, desen, sculptură și în designul de interior ne folosim de un limbaj vizual pentru a transmite ceea ce ne propunem. Pe parcursul acestui capitol vom învăța să descifrăm și să comunicăm în designul de interior folosind limbajul vizual.
↠ Linie, punct, pată
↠ Compoziţii
↠ Desen, geometrie, module geometrice
↠ Importanta Brief-ului in designul de interior

*Afterhours Opening Drinks

Săptămâna 2
CULOARE

Culoarea este o unealtă esențilală în designul de interior. În acest capitol vom explora capacitatea culorii de a modela spații, atmosfere și senzații.
↠ Armonii cromatice
↠ Contraste cromatice
↠ Psihologia culorii

 

Săptămâna 3
SCURTA ISTORIE A DESIGNULUI DE INTERIOR

Vom răsfoi o scurtă istorie ilustrată a designului de interior.

 

Săptămâna 4
STILURI ȘI TENDINTE ACTUALE ÎN DESIGNUL DE INTERIOR

Vom vorbi despre cateva stiluri actuale de design de interior. Vom invăța să identificăm stiluri și referințe în designul de interior.

 

Săptămâna 5
NOȚIUNI DE DESIGN DE INTERIOR
Mai presus de stimulii vizuali, designul de interior are o foarte importantă componentă practică de eficientizare a spațiului într-un mod inteligent și estetic.
↠ Ergonomie
↠ Iluminat

 

 Săptămâna 6
EXERCIȚII DE DESIGN INTERIOR

Acesta este un curs practic, în care, împreună vom face primi pasi spre proiectarea diverselor spații interioare in SketchUp.
↠ Citirea unui plan
↠ Proiectarea unui interior basic in SketchUp.
↠ Exerciţii de design pentru: bucătărie, cameră de zi, dormitor, baie.
↠ Noţiuni de organizare a spaţiului, a fluxului ergonomic, corectare optică şi departajare optică a spaţiilor

 

Săptămâna 7
PSIHOLOGIA SPAȚIULUI

Latura psihologică și emoțională a designului de interior este modalitatea de a crea spații care au cu adevărat un impact puternic.
↠ Conceperea unui interior mulat pe profilul clientului
↠ Explorarea altor nivele non-vizuale ale designului de interior
↠ Exerciții: Proiectare apartament, spaţiu comercial, restaurant, ş.a.
↠ Mobilier și tipuri de mobilier

 

Săptămâna 8
CREAREA DE MOODBOARD-URI

Moodboard-urile ne asigură de faptul că, încă de la începutul proiectului, “vibe-ul” spațiului pe care vrem să îl conturăm este foarte clar. De asemenea, un proiect inspirat nu e suficient, prezentarea acestuia trebuie să fie la fel de inspirată și impresionantă pentru a asigura realizarea acestuia.
↠ Moodboarduri
↠ Pitching
↠ Tehnici și unelte de prezentare.

 

Săptămâna 9
DESIGNERI DE INTERIORI DE URMĂRIT

Vom discuta despre câteva proiecte de design de interior iconice și actuale, create de designeri de interior remarcabili și inspiraționali, de ieri și de astăzi.

↠ Ce te face un designer remarcabil

↠ Ce putem învață de la alți designer

↠ Cum să ne inspirăm dar nu să copiem

 *Afterhours Closing Cocktail

Mai multe detalii și înscrieri aici.

CURS DE DESIGN INTERIOR INTERMEDIAR

11 aprilie – 6 iunie 2022 /9 Sesiuni de curs./Sesiunile de curs au loc în fiecare Luni tot de la ora 18:00 si dureaza 2 ore./Necesar: Laptop cu Adobe Photoshop, Sketchup si Vray instalate./ 440 EURO (DEADLINE ÎNSCRIERI: 31 MARTIE)*

Săptămâna 1
MOODBOARD-URI

Primi pași în inițierea unui proiect de design de interior. Ce întrebări trebuie să adresăm? La ce surse de inspirație apelăm? Cum ne formulăm o idee cât mai clară asupra efectului final dorit?
Exercițiu practic – concepera unui mood board/colaj profesional de inspirație în Adobe Photoshop

*Afterhours Opening Drinks

 

Săptămâna 2
CREAREA UNUI PLAN

Orice proiect de design de interior începe cu un plan al interiorului. Vom învață să creăm un plan de la zero, să ne luăm propriile măsurători și să le transpunem într-un proiect 3D.
Exercițiu practic – Crearea unui plan al spațiului în Sketchup după măsurători reale și schițarea pozițiilor pieselor de mobilier în spațiu în funcție de fluxul de mișcare și ergonomia spațiului.

 

Săptămâna 3
FINISAJE, PATTERN-URI SI TEXTURI

Începem proiectarea 3D a spațiului și învățăm să aplicăm texturi, patternuri și alte elemente decorative de arhitectură și tâmplărie. Practic vom învață despre cum să ne pregătim “pânza” pentru interiorul pe care îl vom contura în acest spațiu.

Exercițiu practic – Lucrul cu materiale, patternuri și texture în Sketchup. Crearea de uși, geamuri și alte elemente arhitecturale de décor interior în 3D.

Săptămâna 4
MOBILARE 1

Designul de interior este despre mobilier în primul rând, astfel dedicăm două sesiuni de curs acestui capitol. Vom explora estetica diverselor tipuri de mobilier și cum asocierea dintre ele poate rezulta în combinații și efecte unice.

Exercițiu practic – Importarea de obiecte de mobilier gata făcute și atent selecționate, în Sketchup, poziționarea/modificarea acestora.

 

Săptămâna 5
MOBILARE 2
Crearea de mobilier custom made pentru spațiile de design de interior e o modalitate sigură de a realiza proiecte originale și de impact. Ne vom aventură în realmul designului de mobilier.
Exercițiu practic – Construcția de obiecte și mobilier custom în Sketchup de la zero.

 Săptămâna 6
ELEMENTE DE DETALIU

Ultimele tușe ale unui interior sunt elementele de finețe, de décor. Fie că acestea sunt draperiile, corpurile de iluminat sau alte elemente decorative sunt o parte integrantă a interiorului care vor face o mare diferența. Vom discuta despre elementele care umanizează și încălzesc spațiul.

Exercițiu practic – plasarea obiectelor de décor, plante, draperii, covoare s.a în Sketchup. Elementele de detaliu care oferă realism și atmosferă unui interior.
 

Săptămâna 7
CREAREA DE SIMULARI REALISTE – MATERIALE

Nivelul de finisaj, mai lucios sau mai mat, mai texturat sau mai fin, sunt detalii care aduc un proiect de design interior la un aspect elevat. La acest curs vom învață să facem simulări 3D ale proiectului cât mai realiste oferind o mare atenție felului în care lucrăm cu materialele.
Exercițiu practic – lucrul cu materialele într-un proiect de design de interior în V-ray pentru a obține efecte cât mai realiste.

 

Săptămâna 8
CREAREA DE SIMULARI REALISTE – LUMINA

Ultimul element care poate schimbă în întregime aspectul și atmoferă unui proiect de design interior este lumina. Vom învață să o manipulăm și să o așezăm în așa fel încât simulările proiectului nostru 3D să fie cât mai atmosferice, mai spectaculoase și mai aproape de realitate.
Exercițiu practic  – lucrul cu lumina într-un proiect de design de interior în V-ray pentru a obține efecte cât mai spectaculoase și mai realiste.

Săptămâna 9
CREAREA UNEI PREZENTARI

Am finalizat proiectul nostru de design de interior, iar acum ne vom focalize pe a alcătui o prezentare cât mai profesională și mai de suCces a acestuia. Vom învață să edităm în Photoshop simulările proiectului de design de interior pentru a adaugă un extra nivel de finețe și vom alcătui un portofoliu de prezentare.

↠ Exercițiu practic – editarea simulărilor în Adobe Photoshop , crearea unui portofoliu profesional de prezentare a proiectului.

 *Afterhours Closing Cocktail

Mai multe detalii și înscrieri aici.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy