Home » Cum ieșim din post fără kilograme în plus?

Cum ieșim din post fără kilograme în plus?

Scris de: lifestyledecluj

De azi am intrat oficial în postul Crăciunului, iar asta (și) se traduce prin restricția anumitor alimente. Multe doamne și domnișoare speră însă că vor îmbina utilul cu plăcutul și că vor face din această sărbătoare și un prilej extraordinar să mai slăbească câteva kilograme până la marele hop social- pozele de Crăciun- atât de postate pe facebook și, să fim sinceri, atât de judecate de toți cei care caută ac în carul cu ” poza de familia perfectă”, aka dau zoom să vadă fiecare defect fizic.

Ca de obicei, am apelat la ajutorul specialistului, Sigina Pop- Nutriționist Dietetician, pentru a afla exact cum putem să ținem post fără să ne îngrășăm. Un exemplu concret ar fii al persoanelor care fac exces de pâine : tocăniță de cartofi cu pâine, cartofi prăjiți cu pâine șamd.

„Alimentața în post trebuie să fie una asumată, altfel riscăm să mâncăm mai nesănătos decât de obicei. Când tinem post trebuie sa acceptam ca am eliminat 3 grupe alimentare de origine animala importante, complexe și satioase si ne vom lipsi de ele pentru o scurta perioada de timp. Nu vom cauta surogate vegetale inlocuitoare, care de obicei sunt produse extrem de indepartate de forma lor integrala (foarte procesate), nu au valoarea nutritionala a produslui pe care il imita si, ca atare, pot fi chiar mai nesanatoase. Printre acestea sunt mezelurile vegetale, texturatele de soia tot felul de bauturi vegetale si iaurturi, impropriu numite ”lapte” vegetal sau ”iaurt” vegetal (adesea cu adaos de zahar).

Exista si cateva exceptii nu foarte procesate – cateva derivate din soia cum ar fi tofu ca alternativa la branza (dar nu cu aceleasi proprietati).Cum putem să nu cădem în capcana produselor procesate? Să folosim o gamă mai diversificată din produsele integrale si făina derivată din măcinarea acestora: chiftelute din soia (soia fiarta bine si realizat un piure din aceasta), naut sub forma de humus sau boabe fierte si coapte la cuptor, chiftelute de dovlecei, condimentate dupa gust, toate însoțite de zarzavaturi fibroase (radacinoase, capatanoase) gătite sănătos – la abur, grătar, cuptor sau fierbere sau crude, în salate. „

0 Comentariu
1

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy