Home » Cum ne decorăm casa toamna

Cum ne decorăm casa toamna

Scris de: lifestyledecluj

Când vine vorba de toamnă nu există cale de mijloc: fie o adori și te bucură fiecare frunză, fiecare băutură fierbinte, fiecare șemineu, ori abia aștepți să treacă și să vină iar vara. Cu toate acestea, un decor cu iz de toamnă îi va încânta și pe pasionați, dar îi va ajuta și pe cei mai puțin entuziasmați să privească cu alți ochi acest anotimp controversat. Am apelat la ajutorul Icăi de la Nazza, un blog super fain și util de home&deco, și am pregătit pentru tine un mic ghid prietenos cu mediul și cu buzunarul.  

  1. Paleta de culori

        Culorile calde, neutre, pământii precum portocaliu, roșu, galben sau terracotta și decorurile metalice sunt perfecte pentru acest anotimp, iar pentru un plus de sofisticare poți adăuga tonuri de verde, albastru sau maro. 

        De exemplu, câteva perne de un navy blue vor completa excelent un decor clasic de toamnă în culori de galben și portocaliu, iar niște pături sau perne în culori calde vor complimenta un dormitor predominant alb. 

  • Coronițele de toamnă 

        Vibe-ul de toamnă ar trebui să fie prezent chiar de la intrarea în casă, iar o coroniță este exact ceea ce ai nevoie. Aceasta poate fi realizată acasă din frunze, fructe, flori de sezon, dar dacă DIY-ul nu este un hobby pentru tine, magazinele de home&deco sau florăriile oferă o mulțime de variante pe care le poți utiliza în fiecare an. 

  • Iluminarea

        Poate părea un element extrem de banal, însă lumina este foarte importantă pentru ca hygge-ul să fie la el acasă chiar în casa ta. Ce anotimp mai bun pentru lumânări, lămpi, instalații de iluminat și felinare dacă nu toamna? Contează doar ca lumina să fie caldă. 

        Poți așeza pe hol, chiar pe jos, felinare de diferite dimensiuni, iar printre ele adaugă frunze, crenguțe uscate pentru a completa look-ul. Măsuța de cafea, de asemenea, poate fi înfrumusețată cu lumânări sau o instalație drăguță. Altfel poți să își bei Pumpkin Spice Latte-ul la o măsuță decorată astfel. 

  • Texturile naturale și materialele super cozy

                  Odată cu venirea toamnei, inevitabil vin și serile răcoroase, iar serile răcoroase au nevoie de texturi și materiale care să ne ofere o senzație de confort. Vorbim aici de texturi cum ar fi bouclé, blană sintetică, cașmmir, catifea. Un avantaj major în folosirea texturilor naturale și a materialelor super cozy este că ele aduc căldura pe care ne-o dorim fără a avea nevoie de culoare. Știi ce înseamnă asta? Înseamnă că decorarea casei tocmai a devenit și mai simplă. 

                  Pe patul din dormitor poți așeza o pătură chunky și niște perne decorative de catifea, iar atmosfera aerisită de vara se va transforma în una caldă de toamnă. Pe canapeaua din living așază o pătură din lână și lângă canapea un coș de lemne pe care să îl folosești ca spațiu de depozitare pentru pături, perne, etc. 

  • Natura-n casă

        Pentru majoritatea dintre noi, venirea sezonului rece înseamnă că vom petrece mai mult timp în casă decât afară. Asta nu înseamnă că nu putem petrece în continuare timp în natură. Putem aduce natura chiar în casă. 

        Cumpărând toate plantele din magazinele de profil nu e chiar cea mai bună soluție. Alege, în schimb, flori uscate, niște fire de Pampas într-o vază de sticlă. Materialele naturale folosite pentru mobilier sunt o altă variantă: rattan-ul, trestia, lemnul, răchita. 

Sursă foto: Pinterest

Georgiana Rotariu

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy