Home » Cum ne gestionăm anxietatea?

Cum ne gestionăm anxietatea?

Scris de: lifestyledecluj

A trecut COVID (cel puțin așa declară reprezentanții Statului) și am ajuns în război. Când în sfârșit lucrurile păreau să se liniștească, au luat-o la vale. Este firesc și normal ca și cei mai maturi și raționali dintre noi să sufere în aceste zile de anxietate.

Când percepi stresul sau pericolul, răspunsul tău de luptă sau fugă se activează.1Hormonii stresului, cum ar fi adrenalina și cortizolul, intră în sânge, provocând modificări în tot corpul. Începi să respiri mai repede, ritmul cardiac se accelerează, iar mușchii devin tensionați. Corpul tău se pregătește să lupte sau să scape. Din păcate, răspunsul la luptă sau fugă poate fi declanșat atunci când nu este nevoie – cum ar fi în sala de așteptare a interviului. Atunci se strecoară anxietatea

Câteva din simptomele anxietății:

  • Dureri în piept
  • Transpiraţie
  • Ameţeală
  • Stomac deranjat
  • Senzație de amorțeală/furnicături
  • Dureri de cap

Cum gestionăm atacurile de anxietate pe termen scurt?

  1. Ține-ți mâinile relaxate în poală și îndreaptă-ți spatele. Concentrează-te asupra respirației pe tot parcursul practicii. Menține respirația blândă și controlată.
  2. Expiră încet pe gură până când tot aerul a părăsit plămânii.
  3. Inspiră încet și profund pe nas în timp ce numeri până la 4 în mintea ta. Permite aerului să-ți umple fiecare parte a plămânilor până în abdomen.
  4. Ține-ți respirația în timp ce numeri până la 4.
  5. Expiră încet pe gură în timp ce numeri până la 4, respirând tot aerul din plămâni.
  6. Ține-ți respirația pentru încă 4 secunde, apoi repetă procesul.

Cum gestionăm anxietatea pe termen lung?

Dacă te lupți cu anxietatea, există lucruri pe care le poți face pentru a te ajuta să te descurci pe termen lung. Cel mai important lucru este să încerci să depistezi care e problema. Poate fi liniștitor să vorbești cu un prieten de încredere sau cu un membru al familiei, dar discuția cu un medic sau un psiholog este cea mai bună variantă. Un profesionist te poate ajuta să înțelegi legătura dintre gânduri, sentimente, comportamente și simptome fizice. Acesta te poate ajuta să găsești strategii care să rezolve cauza principală.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy