Home » Cum se folosește corect serul cu vitamina C pentru ten?

Cum se folosește corect serul cu vitamina C pentru ten?

Scris de: lifestyledecluj

Un produs foarte la modă zilele acestea este serul cu vitamina C. Vitamina C este atât de cunoscută pentru beneficiile sale și, nu este așa, este primul medicament la care apelezi atunci când răcești ori când vrei să îți întărești sistemul imunitar. Însă, pe lângă beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar, vitamina C are beneficii și în cosmetică, asupra pielii și a tenului.

Dacă vrei să introduci pe cale naturală mai multă vitamina C în corp, e bine să știi că o vei găsi din plin în cătina, citricele, pătrunjelul, coacăzele, cimbrul, broccoli, ardei iute și kiwi.

Specialiștii în frumusețe au câteva trucuri. Încearcă să găsești un serum cu 10% vitamina C. Această formulă ar trebui să fie absorbită imediat în piele. Este nevoie să aplici doar câteva picături și, în cazul în care apar puncte negre, redu cantitatea, deoarece îți afectează prea tare pielea.

Este foarte important să știi cum să combini produsele de îngrijire. Dacă aplici retinol seara, nu aplica și vitamina C. Cele două nu reacționează bine împreună, iar tenul va avea de suferit. 

Ca un tratament să aibă rezultate este nevoie să folosești vitamina C, în general, timp de cel puțin 3-4 săptămâni. Produsul trebuie ținut întotdeauna ferit de razele solare și în cazul în care își schimbă culoarea și devine galben închis sau maro, înseamnă că serul este oxidat și că trebuie să îl arunci.Ca produsele să acționeze cât mai bine asupra tenului, este necesar să îți exfoliezi pielea o dată pe săptămână ca să poți scăpa de celulele moarte. Ca să funcționeze și mai bine, este recomandat să combini vitamina C cu vitamina. Acest amestec este mai eficient în cazul țesuturilor cu probleme, ci protejează mai bine împotriva razelor UV. Însă, dacă ai tenul gras, folosește doar vitamina C, nu și E.

Cel mai simplu de folosit este serumul cu pipetă, iar specialiștii recomandă să fie folosit după ce fața a fost curățată foarte bine și înainte de aplicarea cremei de față. 

Vitamina C se poate folosi zilnic și trebuie introdusă treptat în rutina de îngirjire a tenului. Dacă în rutina de îngrijire a tenului ai introdus deja produse ce conțin acizi AHA, BHA, trebuie să știi că aceștia nu pot fi combinați cu produse ce conțin Vitamina C.

sursa foto: chatelline.com

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy