Home » Curcile sau oamenii?

Curcile sau oamenii?

Scris de: lifestyledecluj

Bunicii mei obișnuiau să crească animale când eram eu mică. De la găini, la purcei, la vaci, oi, bivoli, capre, cam de toate. Însă, probabil cele care mi-au terorizat mie copilăria au fost… curcile. Nemernice creaturi, vă spun eu! Dacă nu ați avut de-a face cu ele, să nu vă doriți, iar dacă ați avut, vă înțeleg. 

Când ieșeau din ouă erau drăguțe, pufoase, parcă erau pui de găină. Apoi creșteau puțin și începeau să cutreiere pământul. Găseau o gaură cât de mică în gard și pe acolo părăseau „scena”. Și cine era responsabil să le găsească și să le aducă înapoi acasă? Exact! Subsemnata. 

Și așa treceau primăvara și vara. Curcile scăpau, eu le recuperam. Chiar aveam grijă de ele, deși, carnea de curcă nu a fost niciodată printre preferatele mele. Era responsabilitatea mea. 

Țin minte că într-un an au evadat. Erau vreo 12, din câte îmi amintesc, așa că am plecat în căutarea lor. Le-am găsit câteva case mai încolo, împotmolite în mocirlă, zbătându-se. Erau deja destul de mărișoare și grele, dar le-am luat una câte una, le-am scos din mocirlă și le-am dus în curte. Practic, le-am salvat viața. Mă rog, le-am prelungit existența până aveau să ajungă supă, dar ele nu aveau de unde să știe asta. 

Câteva luni mai târziu, după ce au crescut și erau mari și se umflau în pene, mi-au întors favoarea. Trebuie să menționez că eu eram destul de mică atunci, ele destul de mari. De câte ori mă vedeau, o luau la goană înspre mine. Și nu de bucurie, ah, nu… ci le vedeam ura în ochi! Dacă Doamne-ferește mă ajungeau din urmă, mă ciocau și încercau să îmi sară în cap. Iar eu țipam și plângeam până cineva sărea în ajutorul meu. Asta mi-a fost răsplata după ce le-am salvat din mocirlă. 

Mi-am amintit acestă întâmplare zilele trecute, când o persoană pe care am ajutat-o foarte mult s-a comportat urât cu mine. Și atunci stau și mă întreb: curcile sau oamenii? Care e răul mai mic? Cred că prefer curcile, nu de alta, dar am mai crescut și pot să mă apăr. 

Bianca Tămaș

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy