Home » Diana Buga-un nume tot mai luminos în home deco

Diana Buga-un nume tot mai luminos în home deco

Scris de: lifestyledecluj

Diana Buga e un nume tot mai “luminos” și mai cu greutate în lumea designerilor de interior dar și a pasionaților de home deco. Lucrările ei se așează frumos în orice proiect de casă nouă deoarece, așa cum spune chiar artista: “Consider lumina foarte importantă într-un spațiu deoarece are un rol puternic de a influența percepția asupra spațiului și capacitatea de a modifica dispoziția unei persoane. De aceea am ales să mă joc cu spațiul și lumina, să descopăr noi forme de exprimare și metode de a da spațiului un aer unic cu o personalitate puternică“.


Lămpile ei dau viață oricărei case, spațiu de birou sau restaurant, atrăgând atenția într-un fel elegant, având acel je ne sais quoi, tocmai pentru că “mă inspiră tot prezentul în care trăiesc, starea mea de spirit, vibrațiile oamenilor din jurul meu, toate trendurile pe care le urmăresc în domeniu de design, tot. Pasiunea pentru design a apărut încă de pe băncile facultății, atunci am facut prima dată cunoștință cu materialele cu care am putut să mă joc și să testez diverse forme. Mi s-a arătat după ce am finalizat facultatea o oportunitate pe care am acceptat-o, care m-a facut să înțeleg că pot trasforma ceva ce îmi place într-un business lângă care să trăiesc fericită.“, spune Diana.

Când a început povestea ta?

Prima mea creație a fost un prototip creat din fâșii din hârtie haotic aranjate, dar cumva tot haosul arăta într-un fel, ordonat. Acel ghem de hârtie s-a transformat în 4 lămpi mari care atârnă mândre într-un restaurant din inima orașului meu, Reghin“.

Se pot personaliza lucrările tale? Astfel încât să se transforme în cadouri, de exemplu?

“Sigur, produsele mele se pot personaliza, chiar mă bucur tare când văd clienți deschiși să își personalizeze produsul cu pictura preferată sau poate chiar să lase un mesaj unei persoane dragi. Îmi doresc ca fiecare produs să fie parte din persoana la care ajunge, de ceea cu cat se implică mai mult cu atât este mai personală experiența și produsul“.

Cel mai cel proiect care ți-a rămas la suflet:

Aș spune că fiecare proiect a avut ceva special și îmi iubesc toate produsele în egală măsură. Recent însă am luat parte la un proiect tare frumos, un restaurant în Oradea, Kintaro, care găzduiește 24 de lămpi de diferite dimensiuni și maniera în care acestea sunt expuse le transformă într-o mare agitată de forme unduite. Acesta este un ultim proiect de care sunt tare mândră”.

De unde îți procuri materia primă?

“Fiecare material are altă poveste. Cea mai frumoasă este povestea furnirului, pe care îl cumpăr de la o fabrica de viori din orașul meu, Reghin. Mă simt tare norocoasă și le mulțumesc enorm că au fost deschiși să mă ajute în căutările mele și mă bucur că vine din orașul în care m-am născut. Procesul și timpul de execuție este diferit de la un model la altul. La colecția de lămpi din furnir, Woody, durează mai mult prelucrarea materialelor decât procesul de creare a unei lămpi. Îmi este greu să estimez un timp deoarece materialele și accesoriile sunt pregătite în zile diferite. De exemplu furnirul trebuie în primul rând feliat la dimensiunile de care am nevoie, șlefuit, iar apoi vopsit în nuanțe diferite. După care e nevoie de inele de lemn care sunt tăiate la laser și care îmi poartă semnătură, semnătură pe care o ard manual la fiecare inel în parte.”

Ce surprize pregătești pe viitor?

Momentan lucrez la o colecție nouă din lămpi create din sticlă, colecție de care sunt tare încântată și aștept cu nerăbdare să ajungem la partea în care împărtășesc toată munca. Această colecție este diferită pentru că partea de producție nu mai ține strict de mine, voi colabora cu o mică fabrică de sticlă și voi învăța procese noi de prelucrare. Asta este o altă provocare pe care am îmbrățișat-o cu brațele larg deschise și sunt sigură că îmi vă deschide alte oportunități. Îmi doresc mult să stau pe partea creativă și să fac mai multe colecții, din materiale diferite, mai multe produse, mai multe colaborări, mai multe povești frumoase.”

ABOUT DIANA BUGA

O puteți găsi pe  www.diabugadesign.ro, si pe toate retelele de socializare pe care e tare activă și încearcă mereu să surprindă cu un strop de creativitate.

Instagram https://www.instagram.com/diabuga/

Facebook https://www.facebook.com/diabugadesign.ro

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy