Home » Doi clujeni au facut un business online cu suplimente pentru programatori. Totul de la biroul din living în plină pandemie

Doi clujeni au facut un business online cu suplimente pentru programatori. Totul de la biroul din living în plină pandemie

Scris de: lifestyledecluj

Clujenii Andreea și Ciprian Șoleriu au anunțat zilele trecute că lansează „o afacere la nivel mondial cu produse fizice care servesc programatorilor noi, care se chinuie să învețe să codeze”. Având în vedere că pandemia ne-a făcut pe fiecare din noi să ne gândim serios la cariera noastră și mulți și-au schimbat chiar joburile sau domeniile de activitate, business-ul lor suna foarte interesant. Ba mai mult, mulți sunt interesați să învețe codare, știind că acest skil este solicitat și extrem de bine renumerat. Andreea și Ciprian Soleriu, sunt antreprenori de peste 10 ani, au avut împreună mai multe proiecte în agenții de marketing online și offline. Au creat comunităti și cursuri în care i-au învățat pe oameni despre vânzările online.

Cu un background solid în spate, acest power couple promite așadar să pună Clujul pe harta lumii.

Dar una e să înveți ceva nou la 15 sau 20 de ani și cu totul alta să înveți ceva nou la 30, 40 sau chiar 50 de ani. Și nu e vorba doar de dorință aici, ci de posibilitățile neuro. Cum s-ar spune pe românește, tu vrei, dar nu te mai duce capul. Tocmai în acest context apare SAVVY, despre care vă invit să aflăm mai multe împreună.

Cum s-a născut ideea acestui business?

Ca să fiu sinceră, după lockdown, am avut un click și am făcut multe schimbări în viața noastră. Adică, după mult timp de stat în casă mi-am dat seama că suntem aproape de o depresie, parcă nimic nu mai era bine și ne lipseau rutinele care ne făceau viața mai ușoară ( copilul care mergea la școală, noi care aveam de lucru la birou, prânzul la timp etc). Așa că am făcut două schimbări majore: am început sport zilnic și am început să căutam idei de afaceri sau lucruri care ne pot aduce perspective de viitor.

În acel moment aveam un business care aducea clienți clinicilor de stomatologie în țară și cum totul a fost închis, și agenția a avut de suferit ne-am dat seama că trebuie să găsim și o idee de afacere pe care să o putem dezvolta la nivel internațional și care să nu depindă atât de mult de ceea ce se întâmplă unde suntem noi local. Am început să căutam idei, am cochetat cu tot felul de încercări (majoritatea NEreușite, dar cu lecții valoroase). Acum câteva luni i-a venit soțului meu Ciprian ideea să învețe Python. Dacă nimic nu mai merge și ne gândim să plecăm pe undeva prin străinătate acesta e un skill internațional care o să ne ajute îmi zicea el. Mi s-a părut o idee buna 🙂 

Nimic mai simplu am zis – face niște cursuri câteva ore pe zi și gata în câteva luni are o alternativă asigurată. Alegerea lui a fost să ia un curs pe Udemy (o platformă pentru cei care vor să învețe online lucruri noi) care avea foarte multe recomandări și care era un fel de challenge de 100 de zile. 

Doar că planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg. Procesul mergea lent, avea timp să învețe doar seara și se simțea obosit. Se culca târziu și de multe ori venea frustrat că nu a reușit să termine taskul din curs: “pentru că nu mai pot gândi zicea el”. Sau și mai rău suplimenta cafelele și asta îi afecta somnul…  Așa că acesta a fost un AHA moment: cum am putea găsi soluții la aceasta problemă? Și am început să căutam informații despre creier, despre cum funcționează, despre cum afectează alimentația și starea de spirit ceea ce poate realiza creierul? (recunosc am fost influențată și de podcastul lui Paul Oltean – Mind Architect – un podcast foarte valoros care cred că a impactat viața multor oameni în pandemie)

Așa că am început researchul online și am văzut că sunt mii de oameni care vor să își schimbe viața, făcând o schimbare de carieră după 30+ pentru că își doresc să fie mai bine plătiți și mai ales pot face de cele mai multe ori doar prin programe online sau bootcapmpuri (deci de multe ori se regăsesc singuri în această călătorie) și că toți acești oameni au aceeași problemă: funcțiile creierului încetinesc odată cu vârstă și le este greu să rețină informații noi și să se concentreze că să deprindă skilluri noi.

O parte din aceste probleme se datorează obiceiurilor, dar cea mai mare influență o are alimentația sau dieta.
Și oricât de mult ne străduim este foarte dificil să furnizăm organismului TOATE mineralele și vitaminele de care nevoie. Nici măcar nu putem mânca toate alimentele care să contribuie la fiecare funcție a creierului zilnic.

Așa că noi am început un proces complex ( desigur după încă un research) cu o fabrică de suplimente din Statele Unite și împreună cu echipa lor de specialiști am creat un supliment alimentar special pentru programatorii care învață să scrie cod și care stau de multe ori seara sau dimineața devreme mai multe ore la calculator și au nevoie de ajutor pentru a-și creste capacitatea de concentrare a creierului.

Pe cine targetați cu acest produs?

Viziunea noastra nu este să fim doar o altă companie de nutriție ci vrem să creăm o comunitate care vine alături de noi în călătoria asta. În principiu, oamenii care sunt în vizorul nostru sunt cei care au început un curs online sau offline de programare și care se simt copleșiți. Oameni care știu că vor să continue, dar nu își găsesc puterea de a face asta. Așa că vom păstra legătura cu ei în comunitatea online, vom lucra împreună cu idei de motivație , cu multe informații despre călătoria noastră și pe cât posibil îi vom implica în dezvoltarea următoarelor produse ale companiei.

Publicul nostru țintă sunt cei peste 30+ care nu au o facultate și care își doresc totuși să devină programatori. Au luat decizia și au făcut deja primii pasi în această direcție. Dar au ajuns de multe ori să se confrunte și cu alte probleme în acest proces complex… Pentru că foarte puțină lume este atentă la semnalele pe care le dă corpul, care strigă după ajutor:

  • Ochi uscați sau roșii
  • Depresie ușoară ( Până la 20% din Americani trăiesc cu depresie ușoară, în timp de 2-7% au o depresie severă)
  • Dureri de cap
  • Dureri de spate
  • Stare de amorțeală – nu ai chef să faci nimic
  • Oboseală permanentă
  • Tulburări ale somnului

Am căutat după problemele pe care le au cei care învață să programeze și am găsit aceste manifestări în researchul nostru online. Așa că am început să discutam cu fabricile de suplimente și cu echipele lor de profesionisiti că să găsim substanțele care îi pot ajuta să le combată. Desigur n-o să susțin că doar cu câteva pastile pot fi combătute toate aceste simptome, dar supliementele ar putea ajuta că ele să fie ameliorate în timp (pentru tratament este necesar consult de specialitate la un medic avizat).

E amuzant acum când mă gândesc că am discutat cu mai mult de 40 de fabrici de suplimente. Și credeam că nu voi putea să finalizez asta niciodată. Deja de doua luni mă învârteam în cerc. Până într-o zi când am primit e-mailul magic: partenerul care avea disponibilitate și îndeplinea toate condițiile. Inclusiv ne punea la dispoziție o echipă de cercetare profesionistă care să ne sprijine cu toate informațiile științifice și care să poată face formula în mai puțin de 3 luni. Pentru că noi suntem antreprenori, dar nu ne pricepem la chimie atât de bine și nici nu ne place să pierdem prea mult timp așteptând 🙂

Așa am ajuns să creem un produs complex care chiar cred că e printre primele pe piață adresate exclusiv programatorilor.
În plus este ambalat în capsule ușor de înghițit, din strat vegetal care nu conțin cafeina, nici îndulcitori, nu au efecte secundare, ingredientele sunt aprobate și nu necesită rețetă. Apoi fabrica a început producția și noi am lucrat să găsim un depozit care să facă ambalarea și livrarea. Între timp am lucrat la website și acum urmează să îl listam și pe Amazon. Din fericire tot acest proces ne-a dat o mulțime de alte idei și în funcție de feedbackul de pe piață vom crea și alte produse pentru aceasta nișă.

Cât costă produsul și cum poate fii cumpărat?

Produsul costa (în acest moment) $49, adică aproximativ 195 de lei. (cu o reducere aplicată de 50$ pentru primele loturi produse). Vine amabalat într-o cutie regenerabilă care conține 30 de capsule și se recomandă administrarea de maxim 2 pe zi.

Accesul în comunitatea From Zero to Programmer este complet gratuit, este un grup de Facebook unde se pot înscrie cei care au cont de facebook și stiu limba engleză (pentru ca produsul este internațional, am ales să folosim limba engleză – oricum ca să înveți programare trebuie să știi engleză).  Cei care învață sa scrie cod pot alege să încerce SAVVY, suplimentul alimentar care poate fi arma secretă a dezvoltatorilor de software, cumpărându-l online (cu livrare în întreaga lume) și cu risc zerom avem 45 de zile garanția banilor înapoi).

Este produs din ingrediente atent alese într-o unitate din Statele Unite ale Americii, certificata FDA și GMP, dar și testat de un laborator extern care confirmă : ce este pe ambalaj se regăsește și în cutie și nu conține metale grele și alte substanțe dăunatoare. Așadar, blendull nostru special a costat destul de mult ca să îl producem, pe lângă costurile de stocuri, timpul petrecut pentru research, costurile de maintenanță și administrare și suntem conștienți că nu putem fi cei mai ieftini de pe piață.

1 Comentariu
0

Related Articles

1 Comentariu

Solcreation ianuarie 19, 2023 - 7:59 am

Ciprian este o persoana foarte cumsecade. Il cunosc personal. Felicitari si mult success in continuare.

Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy