Home » FICT sărbătorește Ziua Națională a Lecturii împreună cu Biblioteca Centrală Universitară Cluj

FICT sărbătorește Ziua Națională a Lecturii împreună cu Biblioteca Centrală Universitară Cluj

Scris de: lifestyledecluj

Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca în parteneriat cu Festivalul Internațional de Carte Transilvania sărbătorește această relație prin două evenimente desfășurate în după-amiaza zilei de 15 februarie 2022, începând cu ora 17.30, în holul principal și în Sala cataloagelor.
„Ziua de 15 februarie devine, începând din acest an, Ziua Națională a Lecturii. Desigur, lectura – de documentare și informare, cea critică, de cercetare, dar – mai ales – cea de plăcere, nu are nevoie de o zi specială. Însă tocmai cei care iubesc lectura simt o nevoia accentuată de a acorda mai multă importanță cititului, atât pentru mine cât și pentru suflet. Deprinderea de a citi și-a pierdut sensul primar de obișnuință și a devenit mai degrabă dexteritate, pricepere (practică a celor… deprinși cu scrisul și cititul). Actul lecturii și-a diluat, probabil, din esență printre alte obișnuințe ale noii noastre vieți, astfel că o revigorare a importanței lecturii era necesară. Oficializate, Ziua Internațională a Scrisului de Mână (23 ianuarie), Ziua Internațională a Cititului Împreună (2 februarie), Ziua Națională a Lecturii (15 februarie) se îngemânează armonios, celebrând relația dintre actul scrierii și actul lecturii”, transmis organizatorii. 

Colega noastră, Bianca Tămaș va participa și ea, deci vă încurajăm să nu ratați evenimentul!

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy