Ioana Codrean are 28 ani și o dublă specializare – Psihologie (Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea Transilvania Brașov) și Multimedia Design si Comunicare (Business Academy Aarhus, Danemarca). Ea ocupă poziția de marketing specialist ESX, job extrem de dinamic, în care își aduce cu brio experiența profesională vastă dar în care pune și multă pasiune, lucru pe care l-am simțit și noi din conversația cu ea. Dacă asta nu ar fii destul, Ioana mai are un job de care s-a apucat din dorința de a produce conținut de bună calitate, cu informația clară și concisă, livrată către publicul larg- generalități.ro. Exact această provocare profesională a adus-o sub lupa noastră. Provocarea de a aduce în același portal, informație de calitate, un pariu îndrăzneț pentru zilele noastre.
„Generalitati.ro a fost realizat cu scopul de a scrie cele mai cautate articole din presa. Redactate într-o manieră ușor de citit și înțeles. Pentru viitor am decis să vin cu o secțiune nouă dedicată publicului larg. Aici vor fi încărcate poveștile audienței. Viziunea mea este ca site-ul să aducă plus valoare cititorului prin calitatea informației transmisă.”, ne povestește Ioana.

Cum ți-a venit idea acestui site de știri?
„Înainte de realiza generalitati.ro am avut 2 blogguri personale. De acolo, mi-am dat seama că îmi place să scriu și am zis de ce să nu fac ceva mai productiv, care să ajute oamenii și să le ofere conținut de calitate.”
Domeniul știrilor e unul foarte dinamic. Cum reușești să îmbini cele două joburi atât de bine?
„Nu îmi este greu să le îmbin, deoarece îmi place mult ceea ce fac și atunci când scriu mă relaxez. De obicei, după muncă, i-au 2-3 ore și stau să scriu sau studiez. Lucrez în media 10-12h/zi. 🙂 „
Cum îți găsești și alegi subiectele?
„Principalele subiecte le i-au de pe Google Trends. Verific lista din ziua respectivă și scriu doar despre acele subiecte care rezonează cu mine. De asemenea, primesc și poveștile oamenilor la office@generalitati.ro pentru secțiunea specială dedicată publicului. Îmi scriu tot felul de persoanele, de la influenceri, antreprenori mici până la persoane casnice sau oameni cu probleme medicale.”
Care e cea mai mare provocare a proiectului?
„Cea mai mare provocare o întâlnesc la partea tehnică, chiar acum sunt în căutarea unei persoane care să mă ajute puțin cu partea de e-mail și mentenanță.”
Un sfat de business pentru cei care se gândesc în 2023 să înceapă un blog sau un site. Cum să se diferențieze, să își aleagă nișa potrivită?
„În primul rând, aș putea spune că partea tehnică este o provocare. Trebuie să ai toate setările corect făcute și mentenanța la timp. Legat de nișă și diferențiere nu cred că trebuie să-ți pui prea multe probleme. Nișa o găsești ușor după o analiză atentă asupra ta.
Dacă, ceea ce scrii rezonează cu tine, îți vine ușor și natural cuvintele înseamnă că scrii despre ce trebuie. Diferențierea, din punctul meu de vedere, are loc în design și în modul de scriere, exprimare în scris. Deoarece, este foarte greu să găsești două persoane care să scrie la fel. Noi toți suntem unici și asta se vede chiar și atunci când scriem.”
Mult succes, Ioana, suntem cu ochii pe tine! 🙂