Home » HOW TO… la un botez

HOW TO… la un botez

Scris de: lifestyledecluj

Dacă sezonul de nunți e pe final, asta nu înseamnă că nu există alte evenimente private la care urmează să participi în această toamnă. Am cerut părerea unor organizatori de evenimente, pentru a afla ce să facem și mai ales ce să nu facem în calitate de invitați la un botez.

  1. Verifică din timp invitația primită și asigură-te că ajungi la timp. Au trecut vremurile în care era la modă să întârzii. Părinții au pregătit cu siguranță un program atractiv pentru noi iar cei de la sală au și ei un program de servire a preparatelor. Este mai mult decât elegant și de bun simț să ajungi la timp. Sigur, sfertul academic este încă valabil, ținând cont de trafic și lipsa locurilor de parcare, dar nu mai mult.
  2. Alege o ținută potrivită vremii de afară, locației și evenimentului. Fără haine mult prea decoltate sau stridente, fără haină de blană, haine ostentative sau prea sclipicioase. Optează pentru haine lejere, comode, chic și care să te pună în valoare fără să te facă vedetă..în sensul negativ al cuvântului.
  3. Nu face comentarii de niciun fel cu privire la locul alocat șederii tale la restaurant/ locație. Este extrem de neplăcut să deranjezi părinții sărbătoritului/ sărbătoritei cu o asemenea falsă problemă. Încearcă să înțelegi că aceea listă a fost făcută de părinți astfel încât să fie cel mai bine pentru toată lumea. NU solicita chelenerilor sau șefului de sală sau event plannerului să fii mutat decât dacă este o situație absolut imperativă. Schema salii, servirea preparatelor, numărul lor, amplasarea unui scaun la o masă în plus sau în minus, toate sunt lucruri de backstage care vorba aceea – make it or break it- când vorbim de un eveniment reușit.
  4. Nu critica decorațiunile alese de mămică. Nu îți da ochii peste cap și încearcă să vorbești despre altceva dacă nu sunt pe placul tău. Botezul e un eveniment atât de intim, pur și frumos, în care o mămică își pune și sufletul pentru puiul ei. Sigur nu ai vrea să o superi tocmai în aceea zi, nu? 🙂
  5. Dacă ai nevoie de un plic pentru dar solicită discret chelnerului care te servește la masă. Majoritatea locațiilor s-au adaptat acestui standard.
  6. Nu discuta cu comesenii despre valorea darului. Este un lucru intim și care ține de foarte mulți factori personali.
  7. Bucură-te de surprizele pregătite pentru tine ca și invitat/ invitată. Vezi punctul 4, sigur a pus mult suflet în alegerea lor 🙂
  8. Dacă părinții nu te îndeamnă în mod expres să îți expui gusturile muzicale, reține că ești doar invitat și ar fii elegant să nu deranjezi DJ-ul cu diferite doleanțe. În mod normal, acesta răspunde gusturilor muzicale ale părinților, a clientului.
  9. Fiecare mămică are alt set de valori în ceea ce privește relaționarea cu puiul ei. Evită să pupi sărbătoritul dacă mămica nu agrează acest comportament. Nu, nici pe mânuțe, pentru ca acestea ajung primele în gura celui mic.
  10. Distrează-te cu măsură și nu uita că nu e elegant să stai tot evenimentul pe social media când cei dragi sunt cu tine la masă. Sau Doamne Ferește, să faci chiar un live! 🙂

Rubrică susținută de prietenii de la HOHA WEDDINGS&EVENTS.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy