Home » Ianuarie, luna dietelor la nivel mondial

Ianuarie, luna dietelor la nivel mondial

Scris de: lifestyledecluj

Pe 1 ianuarie se pare că tot mapomondul își propune să slăbească sau măcar să aibă un stil de viață mai sănătos. Nu poți îngrășa porcul în Ajun dar nici nu poți să îl slăbești la fel de repede. Poți însă să „go baby steps”, adică să introduci mici reguli în rutina ta zilnică, care te vor aduce mai aproape de îndeplinirea dorințelor tale.

Nu arunca deci frigiderul la gunoi și nu te seta să mănânci doar ce vezi verde în fața ochilor. Moderația și obiectivele rezonabile vor duce la nefrustrarea ta iar slăbitul e în primul rând un joc de anduranță a nervilor. Căci din păcate kilogramele vin ușor și pleacă greu.

Renunţă la număratul caloriilor. Regula spune să mănânci încet, cu mult calm şi să te opreşti atunci când simţi că te-ai săturat. Mestecă bine fiecare înghiţitură şi bea un pahar cu apa sau o ceaşcă de ceai în timpul mesei, cu închiţituri mici.

Înlocuieşte alimentele albe cu orice altceva. Pastele albe, orezul alb şi pâinea albă, zaharul asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în grăsimi. Astfel foamea persistă şi se acumulează calorii. Soluţia stă în consumul variantelor integrale şi înlocuirea zahărului cu miere.

Somnul. Oboseala stimulează apetitul şi în mod special nevoie de dulce şi de grasimi animale. În replică soluţia este să dormi suficient şi, mai ales, să te culci devreme şi să te scoli la ore cât mai mici. Ideal pentru a respecta aceste reguli pentru o lună de dietă este să fii în pat la ora 10.00 şi în picioare, dimineaţa, la cel târziu ora 6.00. Vei avea vreme sa mănânci dimineaţa, să faci mişcare şi să rezolvi alte mici chestiuni matinale. În plus vei fi în formă toată ziua!

Consumă grăsimi. Grăsimile sunt esenţiale metabolismului uman, iar a te priva de grasimi este o mare greşeală. Grăsimile sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului şi sprijină procesul de slăbire, dar este esenţială sursa acestora. Alege mereu grăsimile pe care le conţin carnea de peşte, avocado, nucile şi alunele, dar şi semintele de floarea soarelui şi dovleac.

Cinci-şase mese pe zi. Una din regulile de bază pentru dieta de ianuare recomandă trei mese principale şi două sau trei gustări. Astfel îţi vei menţine un nivelul optim de nutrienţi şi de energie şi vei putea ţine foamea sub control. Alege gustări cu un conţinut scăzut de zahăr, cum sunt alunele, humusul, morcovii, sau ţelina.

Proteine la fiecare masă. Aceasta este poate una din regulile principale ale dietei de ianuarie. Proteinele sunt esenţiale pentru creştere şi repararea organismului. Totodată, acestea vor ţine foamea la distanţă pentru mai mult timp. Experţii recomandă să mănânci pui sau peşte bogat în proteine, alune sau nuci la fiecare masă ori gustare.

Ce alte obiceiuri sănătoase ți-ai propus pentru noul an?

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy