Home » Împreună pentru Ucraina – 7000 de școli, 3 milioane de copii, 250.000 de euro 

Împreună pentru Ucraina – 7000 de școli, 3 milioane de copii, 250.000 de euro 

Scris de: lifestyledecluj

Proiectul Ziua Umanității a fost lansat oficial astăzi, printr-o conferință de presă la care au participat reprezentanții elevilor din Transylvania College – inițiatorii demersului, directoarea școlii, d-na Ruxandra Mercea și invitații acestora. 

Scopul proiectului este ca, începând cu data de astăzi, timp de o săptămână, elevii să adune împreună cu alte peste 7000 de școli din diferite rețele partenere (Cambridge, Leader in Me, British Schools Overseas, Școala Încrederii etc.), în care studiază aproape 3 milioane de elevi, suma de 250.000 de euro. Fondurile vor fi direcționate spre Fondul de Reziliență în Educație pentru Ucraina și România și vor acoperi:

–           Susținerea financiară a profesorilor din Ucraina și a efortului lor de a preda în continuare

–           Integrarea copiilor ucraineni în școlile de stat din România, parte a procesului Școala Încrederii, și sprijinirea profesorilor de aici prin cursuri de reziliență și toleranță

–           Ajutor umanitar constând în medicamente și alte lucruri necesare elevilor

Mai multe despre acest demers de susținere și strângere de fonduri puteți afla pe site-ul www.humanity-day.com. Scopul comun al strângerii de fonduri pentru elevii și profesorii din Ucraina este ajutorarea copiilor afectați de război. 

Impactul proiectului este în 2 direcții – Celebrarea Umanității și Contribuția prin donații la fondul de reziliență creat, locul unde se adună aceste donații. 

Pentru a celebra umanitatea, astăzi în școală copiii vor preda lecții de umanitate adulților. 

D-na Ruxandra Mercea ne-a declarat: “Menirea educației în context larg este aceea de a forma comportamente care să permită copiilor nu numai împlinirea intelectuală, ci dezvoltarea identității personale, nevoia de a înțelege lumea în care trăiesc, de a se înțelege pe sine și cu ce pot să contribuie la a-i ajuta și pe alții la nevoie. Sunt extrem de mândră de elevii mei și de inițiativa lor care arată că sunt adevărați lideri.”

Elevii de la Transylvania College (România, Cluj-Napoca) invită elevi și studenți din întreaga lume să li se alăturewww.tranylvaniacollege.ro De la Cluj în lumea întreagă! 

#allforukraine #standwithukriane #solidarity #cluj #studentsforukraine

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy