Home » Mai pun femeile din 2021 compot pe iarnă?

Mai pun femeile din 2021 compot pe iarnă?

Scris de: lifestyledecluj

Cu siguranță cu o sumedie de oferte la raft e greu să credem că acest obicei se mai păstrează. Să pui pe iarnă un compot cere timp, energie și resurse și ca să fim sincere, nici nu prea ne mai omorâm după compot cu atâtea tentații dulci în jur.

Mai degrabă asociat cu trecutul comunist, tradiția pusului de compot rămâne mai degrabă apanajul doamnelor trecute de prima sau a doua tinerețe și un hobby pentru foarte puține doamne și domnișoare tinere.

Dacă totuși vă încumetați să puneți un compot în această toamnă, numai bun de pus la iarnă în feed și pe story, să moară toate de ciudă că ești o mega gospodină, să știi că ne-am gândit la o alternativă chic.

Ai încercat până acum un compot de struguri? Nici noi, de aici și provocarea!

Ce ai nevoie : 

2 kg de struguri; 50 gr de zahăr; 1 plicuțeț zahăr vanilat; 1 L apă. 

Cum se preparară :

Mergem la piață și alegem un sortiment de struguri sau chiar mai multe sortimente. Spălăm strugurii. Acesta e primul pas, logic și firesc. Într-o cratiță punem la fiert apa cu zahărul ( aici puneți cât doriți și în funcție de cât de dulci sunt strugurii) și când zahărul s-a diluat, adăugăm și strugurii. Când boabele se ridică la suprafața apei e momentul să scoatem fructele din apă și să le lăsam la scurt în alt recipient. Siropul rezultat se mai lasă la foc mic să dea un clocot. În borcanele curate și sterilizate în avans punem boabele de struguri și siropul și ne pregătim de un live la iarnă, ca să ne lăudăm că suntem mari gospodine J

Mult spor !

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy