Home » Maya Raicu, Marketing Manager Nobila Casa- „Consider că decorațiunile transformă o CASĂ în ACASĂ și reflectă personalitatea proprietarului”

Maya Raicu, Marketing Manager Nobila Casa- „Consider că decorațiunile transformă o CASĂ în ACASĂ și reflectă personalitatea proprietarului”

Scris de: lifestyledecluj

Maya Raicu este Marketing Manager la Nobila Casa și pare să aibă cel mai frumos job din lume, mai ales în preajma sărbătorilor, când toată atenția se îndreaptă înspre a ne decora casa și masa cât mai frumos cu putință. Am fost curioși să aflăm mai multe despre jobul ei și ce surprize ne pregătește brandul de sărbătorile de Paște și am povestit cu Maya chiar în Săptămâna Mare, deși timpul ei în această perioadă este extrem de limitat.

Am terminat facultatea de Marketing și Afaceri Economice Internaționale în București și un master în Publicitate – ce m-a adus, în 2008, în Cluj-Napoca – asta mi-am dorit și asta fac de peste 15 ani: marketing. Am lucrat atât în companii mici de tip startup cât și în multinaționale și am fost o perioada plecată și în străînătate. M-am întors pentru că nu mi-a plăcut să fiu departe de toți prietenii și cunoscuții și pentru că am decis că se poate face treaba și în România. La nivel personal, am fost ani de zile „cizmarul fără cizme” pentru că nu simțeam că am timp și enegie să mă ocup și de imaginea mea, de siteul meu, sau de conturile mele de social media. Personal, pandemia a venit cu prezența în online și astfel acum am un site de portofoliu www.mayaraicu.com și un profil de instagram activ @mayaraicu cu peste 20k followeri.

  1. De cat timp esti marketing manager la Nobila Casa si ce provocari iti aduce jobul?

De aproape 4 ani sunt Marketing Manager la Nobila Casa, job pentru care m-am întors din Belgia unde am lucrat pe o poziție similară.

Încă de când m-am angajat aici, unul dintre principalele obiective a fost acela de a ridica brandul Nobila Casa la nivel de trendsetter în țara noastră. Cred că cea mai mare provocare constă în a găși momentul optim în care este profitabil – atât că imagine, cât și financiar – să introduci trendurile în România. Mai recent, ne-am propus să susținem Brandurilei Românești, fiind și noi unul dintre ele și  înțelegându-le pe deplin provocările și impedimentele pe care le întâmpină –  și bineînțeles, creșterea numărului de produse ecologice/reciclate.

Nu fac în fiecare zi același lucru și asta este provocarea ce mă atrage cel mai mult la Nobila Casa. 

  • Ce calități trebuie să ai pentru un asemenea job? Ai cursuri de designer în spate, de fotografie, de artă?

Creativitate. În primul rând creativitate, gândire strategică, adaptabilitate, poate chiar toleranță/detașare de propriile gusturi și păreri. Nu ce îți place ție este frumos, ci ce se poartă și ce alege clientul.

Am o mulțime de cursuri în spate, inclusiv de fotografie, design de interior, web design, social media etc. Ajută extaordinar de mult să ai aceste cursuri pentru că astfel poți discuta de la egal la egal la egal cu toți colaboratorii și altfel le poți trasa taskurile, îi poți coordona și îi poți înțelege.

  • Esti înconjurată de atât de multe obiecte frumoase, cum reușești să nu pleci cu toate acasă? Te mai poți bucura de decorațiuni sau deja ai văzut destule?

Cine a zis că nu plec cu ele acasă?  

Înainte de orice job a fost pasiunea pentru frumos și întotdeauna mi-a plăcut să decorez.

Lăsând gluma la o parte, nu cred că am să mă satur vreodată de obiecte frumoase.

Consider că decorațiunile transformă o CASĂ în ACASĂ și reflectă personalitatea proprietarului.

  • Ce campanie e mai solicitantă, cea de Paște sau cea de Crăciun?

Cu siguranță cea de Crăciun. De Crăciun decorează cei mai mulți oameni, și tot de Crăciun se oferă cele mai multe cadouri. Tot de Crăciun, TOATE brandurile sunt concurente pentru că – până la urmă – se pot face orice fel de cadouri.

Cu Paștele este de fiecare dată mai ușor, de Paște punem focus pe perdele și draperii pentru un look fresh al casei și accesorii pentru mese care să reflecte bucuria primăverii în casele prietenilor Nobila Casa. Pe de altă parte, de Paște/Primăvară se cere un alt tip de comunicare, fiind vorba despre sărbătoarea ce este, din punct de vedere religios, cel mai fericit eveniment al anului. Partea frumoasă este că renașterea naturii, îi face și pe cei mai puțin credincioși să decoreze și să fie mai fericiți. 

  • Care sunt trendurile în decorațiunile de Paște, ce se poartă, ce ne recomanzi să cumpărăm pentru aceste sărbători?

Se poartă decorațiunile ce merg în direcția de natural și aduc un plus de veselie mesei sau casei celor ce le aleg. Fiecare decorațiune are frumusețea ei, cred că la capitolul recomandări cel mai important este să luăm în considerare ce avem deja în casă, astfel încât să obținem un look relaxant și care să ne reprezinte.

Pentru fanii stilului natural ce au optat pentru multe frunze și alte nuanțe de verde pe un fond gri, recomand decorațiunile cu mușchi și nuanțe de vernil, pentru cei ce au adoptat acest stil mergând pe nuanțe de crem/stuf/mai feminin recomand decorațiunile în nuanțe de pastel Daisy. Colecțiile pe care le avem de Paște anul acesta se potrivesc în toate stilurile de amenjare.

Partea foarte frumoasă la Paște este că nu ai nevoie de foarte multe obiecte pentru a aduce veselia primăverii în casă ta; de exemplu, o vaza cu câteva ramurerele înverzite și ouă agățate will do the trick sau un platou pentru ouă pe masă.

  • Ce noutăți pregătiți pentru Paște?

Anul acesta avem 3 colecții de Paște, preferata mea este colecția Hopz și iepurașul Green Bunny ce sunt combinații de mușchi cu sticlă în nuanțe de vernil și verde.

Pentru cei care doresc mai multă culoarea avem decorațiunile Daisy ce sunt realizate pe un fond deschis/natur/un crem și au detalii roz pastel.

Cea de-3 a colecție strict de Paște este o selecție de farfurii, platouri, platouri pentru ouă și alte decorațiuni de la Villeroy&Boch – ce sunt cu adevărat timeless.

Avem și colecții noi de farfurii realizate în Alba Iulia de către cei de la Apulum, ce se potrivesc în decorurile de primăvară-vară chiar și toamnă – deci se poate opta pentru ceva ce se poate folosi pe termen lung. Și tocmai a fost lansatăși noua colecție de perdele și draperii. Oferta de noutăți este în acest moment foarte variată și mare. 

  • Last but not, ce planuri ai tu de Paste?

Ziua mea de naștere este pe 12 aprilie și sincer, mă bucur foarte mult că Paștele nu pică în apropierea zilei mele anul acesta. Îmi doresc să mă sărbătoresc și pentru anii anteriori când ba era Paștele prea în apropiere și toată lumea pleca acasă, ba am fost cu toții blocați în case, ba au făcut covid înainte de mersul la cabană invitații mei. Cred că mai degrabă la asta mă gândesc, decât la Paște, nefiind o persoană religioasă 😊)

Însă cu siguranță am să-mi fac un mic decor, am să vopsesc ouă, am să merg la un spectacol de teatru și am să fac o vizită mamei mele. Până la urmă, orice sărbătoare este un eveniment frumos în care putem să ne folosim timpul în moduri care să ne reprezinte și să ne facă fericiți. 

Mulțumim mult, Maya și sărbători frumoase și ție! Meriți cu siguranță toată relaxarea pentru câtă bucurie ne aduci zilnic!

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy