Home » Mi-am propus ca anul acesta să nu mă mai enervez

Mi-am propus ca anul acesta să nu mă mai enervez

Scris de: lifestyledecluj

Să ne înțelegem. Nu consider că am o problemă cu nervii. Ba chiar mi se spune că sunt o persoană destul de chill. 

Totuși, există momente în care mă enervez și văd doar roșu în fața ochilor, ca orice om. Și atunci impulsivitatea apare ca o zână și orice urmă de raționament dispare. Ei bine, și anul acesta mi-am propus să nu mă mai enervez. Mai ales că, de obicei, mi se întâmplă să fiu furioasă pentru lucruri care efectiv nu depind de mine. 

Cel mai des mă enervez în trafic. Dar nu oricum, ci cu claxoane, cu pomenit de sfinți, cu trimiterea înspre origini și, uneori, cu dat jos din mașină și bătut la geamul șoferului care mi-a scos peri albi. Dar la începutul acestui an mi-am pus întrebarea: de ce mă obosesc? Dacă mă enervez, omul acela nu va tăia și altora calea sau nu va depăși fără să semnalizeze sau nu va opri aiurea în mijlocul drumului? Nu pot controla astfel de lucruri. Ah, și să ne înțelegem. Nu mă deranjează când stau în trafic. Nu-nu. Ci când se circulă și văd că mulți nu ar trebui să aibă permis și nu înțeleg cum l-ai obținut. 

Dar, să revenim: am devenit calmă în trafic. Conduc ca un fel de imitație de Buddha (atât de mult calm eman), regulamentar, cu muzică în boxe, mă mai gândesc când ajung să spăl mașina, îmi pun ordine în gânduri. 

 Desigur, nu pot să nu observ anumite lucruri pe care le fac unii șoferi. Așa că spun frumos: „Măi, colega, ai grijă, rămâi pe banda ta”. „Bă, CJ05XYZ, nu mai tăia curba, că se pot întâmpla lucruri urâte”, etc etc. Le spun cu calm, șoferii nu mă aud, dar măcar simt eu, așa, că mesajul meu a fost trimis prin Univers. 

Voi ce v-ați propus pe anul acesta? 

Bianca Tămaș

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy