Home » O mână de tineri din Cluj au filmat episodul pilot al unui serial despre vampiri. Au fost ajutați de actori din Marea Britanie

O mână de tineri din Cluj au filmat episodul pilot al unui serial despre vampiri. Au fost ajutați de actori din Marea Britanie

Scris de: lifestyledecluj

Tinerii artiști din Cluj-Napoca sunt talentați, dar și ingenioși în același timp. Aceasta este povestea unui vis care, după un an și jumătate de muncă, a început să devină realitate. 

Ioana Moldovan este o tânără actriță din Cluj-Napoca. În urmă cu un an, toate proiectele fiindui-i blocate de pandemie, a căutat să facă ceva pe cont propriu și așa i-a venit ideea că dorește să facă un serial despre vampiri. 

„De-a lungul timpului au apărut numeroase filme și seriale despre vampiri, toate având la origine povestea lui Dracula. Însă românii nu au fost preocupați de așa ceva. Ba mai mult, mulți se simt jigniți că străinii când aud de România știu doar de Dracula. Însă nu consider că aceasta este atitudinea potrivită. Avem ceva al nostru, pe care alții l-au folosit, așa că noi de ce să nu ne bucurăm de el? Desigur, nu am vrut să mergem pe varianta clasică a vampirilor, așa că le-am dat alte calități, alte slăbiciuni. Și totul e haios, ironic și autoironic. Folosim tipologii de personaje”, a explicat Ioana Moldovan, actriță și producătoare.

Însă, fiindcă nimeni nu este cu adevărat puternic singur, a început să caute oameni care să rezoneze cu visul ei. Încet, încet, s-a adunat o echipă.

„Când mi-a povestit Ioana pentru prima dată de serial, am fost entuziasmat. Am zis da fără să stau pe gânduri. Ideea ei a fost nouă, a fost inedită, iar entuziasmul ei m-a făcut să îmi doresc să fac parte din echipă. Mai ales că este ceva diferit. Vampirii noștri nu sunt cei clasici, cu care suntem obișnuiți. Ei nu sunt sensibili la lumină, la cruci, la apă sfințită. Au însă o problemă cu porumbeii, de aici și titlul serialului: Watch out for the pigeons (Ferește-te de porumbei)”, a declarat Victor Hegedüs, actor. 

„Entuziasmul Ioanei a fost molipsitor. Îmi povestea cu atât de multă pasiune despre idee, încât nu am putut să o refuz. Nu mai scrisesem niciodată un scenariu, a fost prima dată. Dar, cu ajutorul echipei, am realizat textul pentru episodul pilot, iar noi am fost mulțumiți de rezultat. Au fost și foarte plăcute întâlnirile cu cei din echipă, munca. A fost și obositor pe alocuri, dar noi ne-am distrat bine punând cap la cap ideile și suntem siguri că se vor distra și cei care vor vedea episodul”, a spus Bianca Tămaș, scenaristă. 

A fost o muncă asiduă, timp de un an și jumătate, în care s-a lucrat la scenariu, s-a format echipa, iar Ioana a căutat sponsorizări. Din păcate, nu mulți s-au avântat să dea bani pentru o… idee.

„Am contactat numeroase firme, să obținem sponsorizări. Am fost refuzați politicos. Așa că, am apelat tot la oamenii dragi. Cei din echipă au venit cu bani de acasă, eu de asemenea, iar mama cred că a fost principalul nostru sponsor. A crezut cu adevărat în noi și sunt sigură că nu o vom dezamăgi. Ei bine, acum vine greul, că mai sunt lucruri de plătit și datorii de înapoiat”, a adăugat Ioana. 

 Ajutor de peste hotare

Vestea că în Transilvania se dorește să se realizeze un serial despre vampiri a ajuns la urechile lui Tom Gorman, profesor la Coventry University și, împreună cu alți colegi și studenți, s-au implicat în proiect și au venit la Cluj ca să filmeze alături de Ioana și echipa ei.

„Este prima oară când vin în Transilvania, în Cluj. Nu am auzit de Cluj până la acest proiect. A fost un proiect foarte interesant, a fost distractiv să mă implic, să ne jucăm cu aceste clișee. Au fost multe povești ecranizate despre vampiri de-a lungul anilor, dar niciuna făcută în România”, a spus Tom Gorman. 

Fiilmările au început în data de 7 ianuarie și s-au încheiat în data de 13 ianuarie, actorii, cameramanii și ceilalți implicați au trebuit să îndure frig și ninsoare, dar, au trecut cu bine peste toate dificultățile. 

Filmările pentru episodul pilot s-au încheiat. Acum urmează post-producția, iar apoi găsirea unei case de producții care să distribuie serialul. Tinerii speră că proiectul nu se va opri aici, ci vor fi multe sezoane de aici încolo. 

sursa foto: Vlad Braga

0 Comentariu
2

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy