Home » Pregătește-te de vară! 5 metode pentru a avea cel mai tonifiat corp

Pregătește-te de vară! 5 metode pentru a avea cel mai tonifiat corp

Scris de: lifestyledecluj

Mult așteptata vară e chiar aici! Și o simți din plin: Te bucuri de soare, vreme bună și faci planuri de vacanță. Dar, corpul tău e pregătit pentru vară? Cum stai cu tonusul, hidratarea, aspectul pielii?

       Odată cu sosirea vremii calde, corpul este expus tot mai mult razelor de soare, pielea este tot mai mult descoperită, iar rochiile și costumele de baie devin articolele preferate ale sezonului. Cu toate acestea, nu toți experimentează această tranziție cu aceeași ușurință și împăcare, din cauza unor mici inconveniente apărute în sezonul rece: piele lipsită de fermitate, retenție de apă, pete pigmentare și multe altele. De altfel, pregătirea corpului pentru vară necesită un efort constant, pe care nu toată lumea e dispusă să-l facă. Vestea bună? Avem soluții salvatoare, chiar și de ultim moment!

O cură de frumusețe și revitalizare a corpului la Sovata!

       Sovata este locul unde corpul tău se va simți răsfățat și tu îți vei putea recâștiga acea stare confort și încredere. Cum e posibil acest lucru? Ei bine, înotul în apa sărată din Lacul Ursu, combinat cu împachetarea cu nămol, duș subacval, drenaj limfatic, masaj relaxant și gimnastică medicală, toate acestea oferă o modalitate eficientă și plăcută de a tonifia și revitaliza corpul, îmbunătățind sănătatea pielii și a musculaturii, și contribuind semnificativ la atingerea unui nivel optim de fitness și bunăstare generală. 

       Concret, unde poți beneficia de toate acestea? În baza de tratament Ensana din Sovata, îți punem la dispoziție 5 proceduri de înfrumusețare și bunăstare generală, din care tu poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine cu nevoile corpului tău.

1. Masaj aromatic revitalizant

       Masajul aromatic revitalizant este realizat pe un pat de masaj, unde masajul efectuat este parțial sau integral. „Acest tip de masaj utilizează tehnici suedeze în combinație cu uleiuri aromatice. În centrele noastre balneare se aplică cele mai variate uleiuri aromatice, de exemplu mentă, rozmarin, ulei de lămâie pe bază de ulei Gerovital. Masajul aromatic revitalizant stimulează circulația sanguină, îmbogățește oxigenul în țesuturi și mărește flexibilitatea musculară. Totodată are ca efect revigorarea generală a organismului. Durata acestui masaj se stabilește în funcție de solicitarea oaspeților: în general se aplică un masaj de o durată standard de 20 de minute, care poate fi prelungit în funcție de dorința clienților.”, explică dr. Fülöp Nagy Jeremiás Cristina, medic specialist în reabilitare medicală în cadrul Ensana Health Spa Hotels Sovata.

2. Masaj cu pietre vulcanice

       „Acest tip de masaj reprezintă o variantă a terapiei clasice de masaj. Inițial, pe corp se aplică un ulei de masaj care permite ca pietrele să alunece lin de-a lungul mușchilor.  Pietrele aplicate sunt de regulă roci magmatice sau de bazalt, un tip de rocă bogată în fier care are capacitatea de a reține căldura.  Aceste pietre sunt încălzite la o temperatură adecvată și aplicate cu scopul de a masa spatele.  Pietrele fierbinți pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului și lăsate să acționeze pentru o perioadă scurtă. În funcție de durata masajului procedura poate fi repetată pe secțiunea frontală a corpului.  Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulației sanguine, precum și în scopul de a reduce stresul și tensiunea.”, adaugă specialistul Ensana.

3. Împachetare generală cu nămol (durata 20 minute)

       În prealabil, nămolul este preparat termic şi adus la temperatura de utilizare de 41-42 de grade Celsius. Apoi, acesta este aplicat manual pe corpul pacientului cu excepţia capului, zonei anterioare a gâtului şi toracelui, cu acoperirea ulterioară cu material textil pentru încetinirea pierderii de căldură. 

       Ce beneficii oferă o împachetare cu nămol asupra corpului? Ei bine, aceasta poate avea multiple efecte asupra tonifierii corpului:

  • Hidratarea profundă a pielii și stimularea producției de colagen, esențială pentru menținerea elasticității și fermității pielii;
  • Relaxarea mușchilor și îmbunătățirea circulației sanguine, ceea ce poate favoriza tonifierea și întărirea musculaturii;
  • Datorită efectelor sale detoxifiante și de stimulare a circulației sanguine, împachetarea cu nămol poate contribui la reducerea aspectului de celulită, dând pielii un aspect mai neted și mai tonifiat.

4. Drenaj limfatic mecanic

       Acesta implică utilizarea unor aparate care folosesc presiune pneumatică pentru a masa delicat și ritmic diferite zone ale corpului. Rezultatul? Efectele drenajului limfatic mecanic asupra corpului sunt multe și benefice: 

  • Stimulează drenajul lichidelor interstițiale, reducând umflarea și balonarea, ceea ce contribuie la o siluetă mai tonifiată și conturată;
  • Ajută la eliminarea toxinelor și la transportul nutrienților către țesuturi, îmbunătățind sănătatea pielii și aspectul general al corpului;
  • Masajul ritmic și delicat poate reduce tensiunea musculară, contribuind la o postură mai bună și la un corp mai relaxat și tonifiat.

5. Duș subacval

       O procedură ce constă în aplicarea unui jet de apă sub presiune pe corp, în timp ce pacientul se află scufundat într-o cadă cu apă caldă. Acest tip de terapie are multiple efecte benefice asupra corpului uman: reduce tensiunea și durerile musculare, stimulează circulația sanguină și limfatică, activeaza procesele de detoxifiere, reduce inflamația și crește flexibilitatea articulațiilor. Totodată, exfoliază și stimulează producția de colagen.

Ți-am stârnit interesul? Aruncă un ochi pe https://ensanahotels.com/ro și alege procedura care se potrivește nevoilor corpului tău! Pregătește-ți corpul pentru o vară de senzație!

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy