Home » Primul și singurul spectacol de teatru din România accesibilizat pentru publicul cu dizabilități a fost la Cluj

Primul și singurul spectacol de teatru din România accesibilizat pentru publicul cu dizabilități a fost la Cluj

Scris de: lifestyledecluj

În datele de 25 și 26 noiembrie, la Teatrul Independent Magic Puppet din Cluj-Napoca (Bulevardul Eroilor, nr.16) au avut loc loc 5 reprezentații ale spectacolului „Închide ochii și ai să vezi mai bine”, primul și momentan singurul spectacol din România creat pentru publicul larg și accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.

Un spectacol inedit, dedicat atât publicului larg, cât și copiilor cu dizabilități se va juca la Cluj-Napoca.

„Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, la operă sau la un muzeu fiindcă deranjează. Deși au aceleași nevoi ca noi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI, încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural la fel ca un copil tipic. Pe 25 și 26 noiembrie ne-am propus să scoatem la teatru 100 de copii cu dizabilități și tipici deopotrivă, din Cluj”, a explicat Oana Popa, scenaristă, regizoare și actriță.

Numit de criticii de teatru „spectacol-fenomen terapeutic”, „Închide ochii și ai să vezi mai bine” dorește să fie un spectacol mai mult decât incluziv. Astfel, Teatrul Magic Puppet din Cluj-Napoca și asociația Școala de Joacă doresc să înceapă un maraton cu 5 reprezentanții, la care sunt așteptați minim 100 de copii tipici și atipici să se întâlnească cu aventurile unei semințe care nu știe ce fel de sămânță e. Ea îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoastere, Speranță.

„Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după „Povestea seminței”, scrisă de autorul Dumitru Radu Popa și este o poveste cu ajutorul căreia copiii curioși pot să înțeleagă mai bine lumea în care cresc. 0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy