Home » “Shapes este ceea ce simt eu că e menirea mea, să ajut femeile să se simtă Frumoase, Echilibrate, Puternice”- Andreea Monteiro

“Shapes este ceea ce simt eu că e menirea mea, să ajut femeile să se simtă Frumoase, Echilibrate, Puternice”- Andreea Monteiro

Scris de: lifestyledecluj

Dacă nu o urmăriți încă pe Andreea pe instagram, aveți temă de casă de la noi, cu garanția că nu o să fiți dezamăgiți. Andreea este soție, mămică ( chiar proasătă mămică pentru a doua oară), e una dintre prezențele care ne-au captat atenția și privirile la show-ul Masterchef. Pe deasupra este și o femeie de succes frumoasă, deșteaptă și extrem de fit. Bine, unii ar spune că asta îi e meseria, dar Andreea e un MUNTE de ambiție și perseverență și în orice business s-a implicat, a pus nu doar profesionalism ci și suflet. Iar clienții au văzut și simțit asta. Și au tot venit. Și continuă să vină, pentru că ce face Andreea, e treabă bine facută!

În această perioadă incertă, când lipsa de mișcare și posibilitățile reduse de a ne bucura de activități fizice în afara case sunt limitate, este foarte important să ne ținem automotivarea la putere maximă pentru a putea depăși această etapă fără multe repercursiuni pe termen lung asupra sănătății noastre fizice și psihice.

Multe persoane aleg să se antreneze de acasă sau apelează la programe online care să le aducă stabilitate, dar și motivație pentru a-și atinge anumite scopuri de mult amânate.

Și pentru că știm că una dintre dorințele voastre este să mențineți un stil de viață echilibrat, am stat de vorbă cu Andreea Monteiro, care ne-a împărtășit câteva informații legate de viața ei ca antrenoare de fitness și beneficiile programului Shapes by HealthyLab. V-am zis oare că suntem o redacție de gagici? Deci da, toate avem nevoie de Andreea 🙂

Când și cum ai hotărât că vrei să devii instructoare de fitness?

Pentru mine călătoria în lumea fitness-ului a început la vârstă de 14 ani, ”din prima zi, în fiecare zi”. M-am îndrăgostit instant de acest sport, deoarece bazele mi-au fost puse încă e la început de o campioană de fitness cu care am lucrat ca și antrenor personal și odată ce am cunoscut acest sport am știut că asta îmi doresc să fac!

Ce te-a ajutat cel mai mult dezvoltarea ta în acest domeniu?

Cred că repetiția este mama învățăturii, iar eu am încercat să îmi cunosc corpul și să experimentez foarte mult pe pielea mea tocmai pentru a înțelege cum funcționează totul și ce rezultate apar. Sunt o persoană autodidactă care a dorit întotdeauna să aprofundeze și să cunoască tot mai mult. După 7 ani de practicare a fitnessului am obținut și prima certificare, iar apoi am început să merg și în afara țării pentru certificări și specializări în domeni.

Deoarece alimentația merge mână în mână cu sportul am fost foarte motivată să mă certific și pe acest domeniu, însă când vine vorba de dietele mele de acum, acestea au ajuns la un alt nivel ca și gust datorită experienței mele la concursul Masterchef.

Cum decurge ziua unei antrenoare de fitness? Care sunt primele lucruri pe care le faci după ce te trezești?

Ca și persoană foarte activă și destul de ocupată aș zice, încerc să îmi încep ziua cu o hidratare/ alcalinizare a corpului, apoi aleg o variantă de mic dejun echilibrat (nu sunt

adepta preparatelor pompoase, îmi place să merge pe 2-3 ingrediente maxim) ca de ex. clătită proteică sau omletă cu legume. Într-adevăr, îmi calibrez mesele și în funcție de ziua în curs și aportul caloric de care estimez că voi avea nevoie.

Ce impact a avut pandemia până acum asupra ta?

Pandemia pentru mine a însemnat perseverență. Din dorința de a susține persoanele din jurul meu, am început să fac antrenamente Live și am pus mai mult focus pe echilibrul de acasă (atât al meu personal, cât și al persoanelor cu care lucrez). Nu am încercat să adaptez antrenamentele din sală acasă, am încercat doar să găsesc o cale de mijloc între antrenamentele eficiente, cu focus pe corpul femeii și o alimentație care să susțină perfect efortul depus.

Pentru mine momentul acesta pandemic a constituit o dezvoltare incredibilă a conceptului SHAPES by Healthy Lab. În ultimul an am fost însărcinată, însă nu mi-am încetat activitatea, chiar dacă fizic nu am mai făcut antrenamente.

Știm că ai 2 copii. Cum te-ai adaptat la rolul de mămică și cum ai îmbinat viața personală cu cea profesională?

Clar este mai greu cu 2 copii decât cu unul, însă dorința și determinarea atunci când iubești ceea ce faci te ajută să nu renunți. Momentan mai am câteva kg de dat jos după cea de-a doua sarcină, însă simt că sunt pe drumul cel bun.

În timp, ai dezvoltat un program de slăbit – Shapes by Healthy Lab. Ce reprezintă acest program și cui i se adresează?

Shapes este ceea ce simt eu că e menirea mea, să ajut femeile să se simtă Frumoase, Echilibrate, Puternice. “Shapes este programul de slăbit care dă dependență”- așa spun doamnele. Shapes este un concept complex care își dorește să aibe grijă de femei 360. Atât fizic, cât și psihic

Ce anume iei în considerare când creezi un program de slăbit?

Sigur, fiecare femeie este diferită, de aceea având în vedere că lucrez “cu materialul clientului”, încerc să mă pliez pe profilul lor, să plec de la ceea ce este și a o conduc înspre ceea ce cred eu că ar ajuta-o. În general, abordarea creată de mine are menirea de a șlefui femeia, astfel încât ea să radieze din interior și să se simtă minunat în pielea ei.

Pe piață sunt numeroase programe de slăbit. Cum ne putem da seama care ni se potrivește cel mai bine?

Shapes a fost pliat foarte mult pe nevoile femeii actuale: femeia activă, mereu pe fugă, cu destul de puțin timp pentru ea, dar care reușește să le facă pe toate (mamă, prietenă, soție, soră, bucătăreasă, etc.). Echilibrul dintre partea de dezvoltare personală, dietă și sport, care se îmbină perfect, cred că l-a făcut să se diferențieze de tot ce există în momentul de față pe piață, sau cel puțin pe piața din România.

Când își dă seama o persoană că are nevoie de un antrenor personal?

Atunci când a ajuns în punctul în care are nevoie de rezultate garantate, în momentul în care știe că acele 50 de minute petrecute în sală trebuie să fie exploatate la maxim, când simt că au nevoie de cineva să le eficientizeze antrenamentele.

Ce te motivează să continui?

Energia fantastică a femeilor cu care lucrez. Mă înconjor zilnic de un grup extraordinar de plăcut, femei puternice, determinate, care au ajuns să-și potențeze foarte tare capacitățile și prin intermediul programului și asta îmi dă o satisfacție fantastică.

Iubesc ceea ce fac! Iubesc Shapes!

1 Comentariu
3

Related Articles

1 Comentariu

Anamaria Salbego octombrie 6, 2021 - 10:35 pm

Personal, experienta mea in Shapes a fost si este una formidabila. Nu doar corpul ci si psihicul se imbunatateste, se reevalueaza sau de ce nu se schimba 180 de grade. Preparatele sunt nemaipomenite. In doar 5 luni de Shapes, aproape de 40 de ani am ajuns la best version of myself datorita Andreei si muncii ei absolut fantastice.

Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy