Home » Startul Women Rally dat de Ana-Maria Brânză de bun augur: Alina Dumitru a urcat pe… 4 podiumuri!

Startul Women Rally dat de Ana-Maria Brânză de bun augur: Alina Dumitru a urcat pe… 4 podiumuri!

Scris de: lifestyledecluj

În weekendul care a trecut, capitala a fost gazda primei etape din Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR. Peste 50 de concurente din 15 județe ale țării au fost prezente în weekend la competiția automobilistică dedicată doamnelor și domnișoarelor, într-un concept unic care îmbină competiția cu momente de relaxare și socializare.

Evenimentul a început vineri după amiază la Palatul Parlamentului cu un scurt briefing, urmat de Startul Festiv, desfășurat în Piața Constituției, oficiat de ambasadoarea evenimentului, Ana Maria Brânză, una din cele mai bune spadasine din lume.

“Le felicit pe toate participantele! Să vezi la startul cursei peste 50 de echipaje înscrise nu este deloc puțin lucru! Mă bucur să văd că aceste doamne curajoase, pe lângă muncă, familie și alte atribuții, își găsesc timp să își întrețină și pasiunea pentru mașini. Felicitări, Laura Savu & echipa pentru organizarea de excepție! Nu pot promite că pe viitor voi urca în mașina de raliu, dar promit să rămân alături de acest fenomen care începe să prindă rădăcini în România.” – Ana-Maria Brânză.

Etapa de la București a continuat în dimineața zilei de sâmbătă, când emoțiile și adrenalina s-au simțit, din plin, pe traseul de concurs amenajat la Arena Națională. Tot aici, partenerii etapei au amenajat o zonă amplă de relaxare, cu băuturi răcoritoare și activități diverse, păstrând astfel structura care a făcut din evenimentele Women Rally cele mai îndrăgite ocazii de socializare pentru comunitatea pasionatelor de mașini. Enel X Way, partenerul principal al etapei de la București, a amenajat o zonă cu stații de încărcare mobile, care au stat la dispoziția concurentelor din clasa 4, clasă dedicată mașinilor electrice și susținută de George, Inovație BCR, primul banking inteligent. Cele două manșe de concurs s-au desfășurat în intervalul 10:00-17:00, iar cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au urcat pe podium, la festivitatea de premiere care a avut loc seara, la Autoklass | Official Home of Mercedes-Benz.

Etapa de la București a surprins și cu prezența unicei campioane olimpice la judo a României, Alina Alexandra Dumitru, în calitate de concurentă la Women Rally, prezentă, de acestă dată, cu maşina personală. După ce a urcat pe cele mai înalte podiumuri din lume la judo, Alina a acceptat provocarea vitezei și a reușit un rezultat excepțional: prezența pe 4 podiumuri!

„Am retrăit și simțit emoțiile momentelor mele frumoase din cariera mea de sportivă. Îmi place să conduc, iar spiritul de sportiv, de campion, clar nu lipsește și de aceea am ajuns din nou pe podium. Asta mi-am dorit și se pare că miam și împlinit visul. Urmează Timișoara!” – Alina Alexandra Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României.

M-am bucurat să fiu, din nou, alături de atât de multe femei pasionate de condus şi de sport. Eu șofez de plăcere. Prima dată a fost de nevoie, pentru că, mergând în cantonamente, ai nevoie de mașină, aceasta nemaifiind un lux, ci o necesitate. Dar pasiune pentru șofat am avut dintotdeauna. Îmi place să conduc sportiv.” – a declarat Elisabeta Lipă, fost Ministru al Sportului, cea mai titrată campioană olimpică și mondială la canotaj, în prezent președinta Federației Române de Canotaj.

Alături de ele, și alte nume importante ale sportului românesc au decis să dea curs invitației la adrenalină, în calitate de ambasadoare și s-au declarat extrem de surprinse de comunitatea femeilor pasionate de motorsport.

Cu mare bucurie am primit invitaia de a participa la acest eveniment unic şi provocator dedicat femeilor pasionate de motorsport. Am fost impresionată de nivelul de organizare și de profesionalismul cu care s-a gestionat fiecare aspect al evenimentului – atmosfera fiind una plină de energie și entuziasm – iar întâlnirea cu celelalte participante a fost inspirațională. În concluzie, Women Rally a fost o experienṭă memorabilă, voi păstra întotdeauna amintirea acestui eveniment.” – Otilia Bădescumultiplă medaliată la tenis de masă.

„Women Rally Bosch Car Service 2023 a fost pentru mine o experiență magică. Concurentele din sportul la volan sunt femei cu caractere puternice, luptătoare și, prin organizarea acestor etape de raliu feminin, se aduce un aport substanțial sportului feminin. Pe mine sportul m-a format și voi da sportului înapoi tot ceea ce pot. Mulțumesc frumos! Succes în etapele viitoare!” – Monica Iagăr, una dintre cele mai bune atlete ale României din toate timpurile.

Iată cum arată clasamentele primei etape a Campionatului Women Rally Bosch Car Service 2023, Trofeul Enel X Way, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR:

Clasament general (1 – 3+)

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback Locul 2: Mara Iosif, Mercedes Benz C300
Locul 3: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper

Clasa 1

Locul 1: Cristiana Danci, Seat Leon
Locul 2: Georgeta Turean, Renault Twingo Locul 3: Mădălina Vasiloiu, Citroen DS3

Clasa 2

Locul 1: Francisca Radu, Mazda 3
Locul 2: Cătălina Diac, Ford Fiesta ST Locul 3: Gabriela Porumboiu, Mazda CX3

Clasa 3

Locul 1: Ioana Berindei, Audi A5 Sportback Locul 2: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper Locul 3: Luiza Viezure, Ford

Clasa 3+

Locul 1: Mara Iosif, Mercedes Benz C300 Locul 2: Ruth Șaramet, BMW 320D Locul 3: Diana Safciu, Audi Q5

Clasa 4

Locul 1: Cornelia Pleșoianu, BMW i3 Locul 2: Ela Atanasiu, BMW i3
Locul 3: Giulia Andreea Tănase, BMW i3

Clasa 5

Locul 1: Sabina Ghiormescu, Renault Megane 3 RS Locul 2: Silvia Saraholu, Dacia Logan
Locul 3: Măriuca Tănasie, Mini Cooper S

Clasament FWD

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper Locul 2: Luiza Viezure, Ford
Locul 3: Roxana Armeana, Alfa Romeo Giulietta

Clasament RWD

Locul 1: Mara Iosif, Mercedes Benz C300
Locul 2: Andreea Negru, BMW 118i M
Locul 3: Ionella Georgiana Postelnicu, Mercedes Benz C180

Clasa 1 Debutante

Locul 1: Bianca-Gabriela Ciolpan, Citroen C2 Locul 2: Florentina Berlan, Hyundai I10 Locul 3: Hanny Bratu, Seat Ibiza

Clasa 3 Debutante

Locul 1: Alina Alexandra Dumitru, Mini Cooper Locul 2: Luiza Viezure, Ford
Locul 3: Adelina Marina Frătean, Volkswagen Golf

Clasa 3+ Debutante

Locul 1: Diana Safciu, Audi Q5
Locul 2: Andrada Ioana Popa, BMW X6 Locul 3: Florentina Iuliana Cedică, Audi TT

Fondurile obṭinute în cadrul licitaṭiei produselor oferite de către partenerii evenimentului au fost direcṭionate, şi în acest an, către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport – unica publicație din România de educație și cultură sportivă pentru copii.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy