Home » Stilistul de interior MXG Design ne spune cum să ne decorăm casa și bradul de Sărbători

Stilistul de interior MXG Design ne spune cum să ne decorăm casa și bradul de Sărbători

Scris de: lifestyledecluj

 Maria Ilea, are 23 de ani și este mama unei fetiţe de 2 ani şi jumătate și împreună cu soțul ei așteaptă bebe doi la primăvara anului viitor. Deși a terminat facultatea de  Psihologie şi ştiinţe ale educaţiei și urma să devină educatoare, pentru că iubește foarte mult copilașii, destinul a vrut ca Maria să devină ceva ce sigur nu se gândea acum 5 ani de zile: stilist de interior și nano influencer pe segmentul aceasta. Așa am descoperit-o și noi online, cu un cont creativ și fresh, cu idei și sfaturi practice și cu conținut original. Pentru că se apropie Sărbătorile și urmează să ne decoram casele, am rugat-o pe Maria să ne dea câteva sfaturi.

Maria, cum ai ajuns de la doamna educatoare la doamna stilit de interior?

Eu am terminat facultatea de Psihologie şi ştiinţe ale educaţiei, urma să devin învăţătoare. Iubeam şi iubesc mult copii, motiv pentru care în cel de al doilea an de facultate am ajuns să am şi eu unul. Pentru mine să fiu studentă implicată însemna foarte mult şi chiar dacă ne-am dorit mult acest copilaş, a fost la început o perioadă grea de acomodare, o perioadă în care a trebuit să înţeleg că nu voi mai fi cu mâna sus în prima bancă şi să accept asta împăcată fiind cu noul meu statut, cel de mamă, care acum îmi oferă cea mai mare bucurie. Fiind tot mai neimplicată în proiectele şi voluntariatul de la facultate, am început să simt că sunt “inutilă”. Sunt sigură că multe mămici au trecut prin aceste stări. Simţeam că nu fac nimic altceva decât mâncare, curăţenie, schimbat scutece, iar apoi toate de la capăt. Mereu mi se spunea că sunt creativa, aşa că am început să mă gândesc ce aş putea să fac… altceva. Am rămas tare dezamăgită de faptul că nu găseam nimic potrivit pentru mine, aşa că o vreme am renunţat să mai caut.De aici am învăţat o lecţie tare importantă. Lucrurile bune şi frumoase vin în viaţa ta atunci când te aştepţi mai puţin şi când nu le forţezi.Trecuse un an şi jumătate de când ne-am mutat în apartamentul nostru şi de când mi-am descoperit pasiunea pentru tot ce înseamnă renovări, amenajări, design de interior.

Eram în ultimul an de facultate şi fetiţa mea avea aproape un an.Nu m-am gândit niciodată că voi face ceva în domeniul design-ului de interior, dar la un moment dat, la insistenţele unei prietene, mi-am făcut o pagină de instagram care se numea pe atunci “breathanddesign”.Mi-am dorit mult să strâng nişte prieteni pe un cont de instagram cu care să împărtăşesc pasiunea pentru design. Practic, pe atunci nu aveam nicio strategie ca să îmi măresc comunitatea de oameni pasionaţi de design şi nu credeam vreodată că cineva necunoscut ar putea fi interesat de ce postez eu. Îmi doream doar să am pe cineva cu care să vorbesc pe tema aceasta.În timp, tot mai multă lume a început să arunce o privire pe pagina mea şi să se identifice cu stilul meu sau cu ceea ce abordam pe pagină.Am început apoi să mă gândesc serios la meseria de designer de interior.Între timp mi-am luat licenţa şi am intrat la master.După două luni de master am renunţat, pentru că simţeam că nu le pot face pe toate.Ei bine, puteam, dar nu reuşeam să le fac bine pe toate, iar eu pot să spun despre mine că sunt cam perfecţionistă, din păcate sau din fericire.Aşa că da, am renunţat la master şi m-am centrat mai mult pe Instagram, reuşind astfel să am mai mult timp şi pentru fetiţa meaAm schimbat numele paginii în @mxg. Design şi totul avea să prindă contur cu o strategie în spate şi multă muncă. Am început să fac cursuri de design interior online, iar apoi m-am înscris şi la un curs acreditat, fizic, din România. În momentul de faţă mă ocup de pagina mea de Instagram şi TikTok, având în acelaşi timp proiecte de styling interior şi colaborări în mediul online.

Produci conținut creativ frecvent pe canalele tale de social media iar asta nu e lucru ușor deloc, de unde îți vine inspiraţia?

„Mulţumesc! Încerc pe cât posibil să transmit informaţie într-o modalitate uşoară de accesat. Cred că nimic nu e nou sub soare, informaţiile pe care le împărtăşesc le-am învăţat şi eu, iar acum le dau mai departe.Inspiraţia vine şi de la comunitatea mea, pentru că o dată la câtva timp îi întreb ce şi-ar dori să ştie şi despre ce ar avea ei nevoie să le vorbesc. Pentru mine cel mai important e să ştiu că le răspund întrebărilor/nevoilor lor”

Care este stilul tău preferat de design interior?

„Asta da întrebare grea! Nu aş putea să spun că am un stil preferat, îmi plac mai multe şi îmi place să învăţ să le combin astfel încât să rezulte ceva armonios şi plăcut din punct de vedere estetic şi funcţional.Printre preferatele mele se regăsesc şi stilurile: Mid Century Modern, Japandi, Modern Farmhouse.

Care e proiectul care te recomandă? Sau mai bine de spus, de care ești cea mai mulțumită?

Toate mi-s dragi maxim. Mi-s dragi, cum spune ardeleanul, pentru că-s ale mele. Am pus suflet în fiecare proiect. Eu momentan mă ocup doar de styling de interior, iar cele mai multe proiecte le-am avut în mediul online. Aşa mi-am şi dorit, pentru că fiind cu Miriam Elise 24/24, nu reuşeam să merg pe şantier efectiv.Realizez moodboard-uri şi sunt alături de persoana care îşi amenajează apartamentul pe tot parcursul amenajării. Alegem împreună totul, de la parchet, la obiectele de decor.Oricum, nu proiectele în sine sunt cele care mă împlinesc, ci încântarea şi încrederea persoanelor care beneficiază de ele.

Ok, spune-ne, cum ne decorăm casa și bradul acesta? După încă un an pandemic greu, cred că toți simțim nevoia să ne împodobim casa și să simțim cât mai mult din magia sărbătorilor.

Nu cred în trend-uri. În ceea ce privește decorul pentru Crăciun,având în vedere că e o luna pe an și pentru mulți dintre noi Crăciunul vine cu o anumită încărcătură emoțională cu amintiri din perioada copilărie, el trebuie să fie exact așa cum vrem noi să îl facem să fie.
La ce mă refer? Ei bine, dacă pentru tine culorile Crăciunului sunt roșu,auriu și verde, atunci acestea să fie și acum. Dacă în schimb vrei să abordezi o temă mai contemporană, te poti ghida dupa stilul glamorous, elegant, sau dupa cel minimalist în culori neutre.

O să profit de întrebarea aceasta şi am să vă spun că pregătesc și un ebook special. Mai exact voi răspunde întrebărilor:

Cum împodobim bradul? Cum pot cheltui bani eficient pe decoraţiuni de Crăciun? Cum să decorez dacă am un copilaş care se urcă peste tot?Unde găsim decoraţiuni de Crăciun pentru toate buzunarele?

Sper din suflet să fie gata pe 1 Decembrie şi să ajungă la cât mai mulţi dintre voi. Ebook-ul va cuprinde şi un quiz, ca să identifici stilul de decor de Crăciun care te caracterizează, iar apoi în funcţie de stilul tău, vei găsi sugestii de decor pentru zona de living şi dormitor.

Mai multe detalii o să găsiţi pe pagina mea de Instagram.

Ok, așteptăm cu mare drag. Dar dă-ne un hint. Ce NU se poartă anul acesta?

În primul rând, cred că se poartă ce îţi place ţie. Cred mult că trebuie să simţi că eşti tu mulţumit de alegerile făcute fie că e vorba de amenajarea unui apartament, fie că vorbim de împodobirea bradului.

Şi poate unii se întreabă acum, ce rol mai are un stylist de interior, dacă oricum trebuie să facem cum ne place şi cum simţim?

Stilistul de interior, sau designer-ul de interior nu sunt acolo ca să îşi impună ideile, ţinând cont de trend uri, ci sunt acolo ca să ofere unei încăperi de exemplu, cea mai bună versiune a ei în funcţie de dorinţele şi vizunea ta.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy