Home » The Happy Kid Adventures- cum e să călătorești în toată lumea cu un copil mic

The Happy Kid Adventures- cum e să călătorești în toată lumea cu un copil mic

Scris de: lifestyledecluj

Călătoriile sunt cele mai frumoase momente care ne leagă ca oameni de cultură, de ceea ce ne înconjoară și chiar și unii de alții.

,,The Happy Kid” sunt o tânără familie din Cluj-Napoca, formată din Alina, Andrei și micul Eric, care se plimbă în jurul lumii. Dacă te-ai întrebat cum e să călătorești alături de un copil mic sau vrei să descoperi aventurile la care au participat, avem aici tot ce ai nevoie.

Cum v-ați descrie familia în doar câteva cuvinte?

Suntem Alina și Andrei, locuim de mai bine de 10 ani în Cluj, iar acum 5 ani și jumătate a apărut în viața noastră Eric. După ce l-am avut pe el am început să ne schimbăm percepția asupra vieții și să ne transformăm treptat stilul de viață. Înainte de a avea un copil eram foarte workoholici; eu eram foarte focusată spre a-mi dezvolta cariera într-o multinațională, iar Andrei spre a-și crește afacerea în domeniul medical. Eric ne-a „învățat” că timpul petrecut în familie și experiențele pe care le avem împreună sunt mult mai valoroase, și că, de fapt, acesta e principalul motiv pentru care muncim.

Cum ați decis să continuați aventura de a călătorii alături de un copil mic?

Noi am fost dintotdeauna pasionați de călătorii, și nu am văzut un motiv de a schimba acest lucru o dată ce l-am avut pe Eric în viața noastră. Cu el am început să călătorim treptat, din primele luni, cu road-trip-uri scurte, apoi cu zboruri în apropiere. Pe când avea 2 ani, am avut posibilitatea să facem niște schimbări în viața noastră și ne-am luat un „an sabatic”. În acest interval am călătorit toți trei în 17 țări, pe trei continente; a fost cea mai frumoasă perioadă din viața noastră și avem amintiri senzaționale din acea vreme.

Cum a fost primul trip cu Eric și unde ați fost?

Am făcut excursii scurte prin țară încă din primele luni de viață, însă prima vacanță adevarată a fost la 6-7 luni, când am plecat în Italia pentru un road-trip de 3 săptămâni. Am avut un traseu din nord de la Lago di Garda, până în sud pe Coasta Amalfi, trecând prin Cinque Terre și Toscana. A fost o vacanță minunată, relaxantă, mult mai lejeră decât ne așteptam. Cred că aceasta ne-a deschis apetitul pentru călătorit în trei și a deschis drumul tuturor călătoriilor care au urmat.

Care a fost locul preferat de până acum a lui Eric? Dar al vostru?

Noi avem mai multe destinații preferate, în funcție de diferite criterii. În Europa, favorita noastră e, de departe, Italia, unde ne întoarcem cu drag oricând și găsim întotdeauna ceva nou de văzut. Ca destinație exotică, nu exagerat de exploatată turistic, ne-am îndrăgostit de Sri Lanka, unde am petrecut două săptămâni și am explorat pe cont propriu mare parte din țară.

Pe Eric dacă îl întrebi, îți va menționa ultima țară vizitată, pentru că așa funcționează memoria la vârsta lui. Totuși, dacă îl mai descoși puțin, îți va zice că i-a plăcut foarte mult în Bali, unde am petrecut o lună pe când tocmai împlinise 3 ani.

Pagina voastră de Instagram și blogul este foarte frumos și wholesome. Cum ați decis că vreți să vă documentați aventurile astfel?
Blogul și paginile de social media erau o idee mai veche. Fiind pasionată de călătorii și o persoană foarte bine organizată, prietenii îmi cereau frecvent sfaturi când plănuiau să viziteze locuri în care eu fusesem. Când am pornit în anul sabatic am ajuns să am suficient timp încât să scriu despre călătoriile noastre, o activitate doar a mea, care mă relaxa și mă păstra activă în același timp.

În plus, îmi doream un loc unde să pot aduna experiențele avute și să păstrez toate amintirile.

Ce a însemnat pentru voi toată această pandemie de Corona Virus și cum v-a afectat dorința de a călătorii?
Pandemia ne-a prins într-un moment foarte prost, cu o proaspătă investiție semnificativă

într-un domeniu extrem de afectat (în 2019, după ce ne-am întors în țară, am deschis un restaurant – Healthylicious, inspirat din idei văzute în alte țări și care nu erau la acel moment prezente în Cluj). Anul 2020 a fost foarte dificil, însă am trecut cu bine peste și am lăsat în urmă momentele grele. Nu am mai călătorit la fel de mult în afara țării, însă ne e dor de libertatea pe care o aveam cand eram plecați, de făcut planuri și itinerarii, de emoția descoperirii unor locuri noi.

Cum erau înainte de virus călătoriile și cum sunt acum în prezent?

Sincer, eu nu percep foarte diferit călătoriile. Probabil și din cauză că noi suntem vaccinați, iar Eric e încă prea mic pentru a fi inclus în grupurile cu restricții. Astfel, nu ne afectează la fel de mult reglementările de limitare a circulației. Bineînțeles că suntem atenți la situația țărilor pe care le vizităm, ne interesăm de fiecare dată care sunt regulile și ce modificări pot apărea, pentru că sunt încă multe țări foarte restrictive. În rest, nu s-au schimbat prea multe; întotdeauna în călătorii eram bine documentați în privința sistemului sanitar, aveam asigurare medicală internațională și eram foarte atenți la igienă.

Ce sfat le-ați da oamenilor cu copii mici ce își doresc să înceapă să călătorească ca voi? De ce să fie pregătiți?
Încerc întotdeauna să încurajez oamenii să călătorească împreună cu copiii, oricât de mici

ar fi aceștia. În timpul vacanțelor petrecem cu adevărat timp în familie, fără a fi distrași de problemele cotidiene. Din aceste momente ne rămân cele mai prețioase amintiri, iar copiii de orice vârstă învață extrem de multe din călătorii, de la răbdare și adaptabilitate, la lucruri despre lumea care ne înconjoară.

Bineînteles că o vacanță cu copiii nu e la fel ca atunci când mergem în cuplu sau cu prietenii; vizitezi în alt ritm, focusul e și pe activități care să fie pe placul celor mici, nu ai parte de prea multă relaxare. Însă nimic nu se compară cu a redescoperi lumea prin ochii celor mici!

Ați întâmpinat dorința lui Eric de a se întoarce acasă? Sau de a se întoarce și a se juca cu alți copii?
Cât timp am călătorit full-time, Eric era prea mic pentru a avea astfel de nevoie; la 2-3 ani

dorea să petreacă timp cu noi și cam atâta. Nici nu am conștientizat atunci cat de mult simplifica asta lucrurile sau că am ales vârsta perfectă pentru o astfel de experiență de familie.

Acum, trecut de 5 ani, vrea să fie implicat în decizii, să își aleagă lucrurile pe care le pune în bagaj și contestă uneori alegerile făcute de noi. Acum ne organizăm în vacanțe astfel încât să

aibă timp de joacă, să vizităm locuri pe placul lui (asta neînsemnând doar spații de joacă, ci și muzee adecvante vârstei), să avem activități toți trei. Rareori se plânge în călătorii că vrea acasă; în schimb, dacă stăm prea mult în Cluj ne spune că îi e dor să plecăm undeva .

Ce întâmplare din călătoriile voastre nu o să o uitați niciodată?

Avem extrem de multe amintiri din călătoriile împreună! De la clipele amuzante în Cuba, când Eric a mers să cânte alături de o trupă de bătrânei într-o piațetă, la apusurile perfecte pe plaja din Caraibe, la prima priveliște pe care am avut-o în Macchu Picchu, un loc ce era de mulți ani pe lista noastră, sau la momentul când urcam cu Eric în spate un traseu turistic în Sri Lanka și maimuțele i-au furat biscuiții din mână. Au fost și clipe dificile, când am ajuns în Indonezia și ne-am dat seama că ne-a fost clonat cardul, când am ajuns cu Eric la urgențe în Vietnam după o căzătură la piscină sau cand am aterizat fără bagaje seara târziu în Thailanda.

Dacă vreți să le urmăriți aventurile îi găsiți pe contul de Instagram: @the.happykid și blogul: http://www.thehappykid.blog/ .

Radu Oana

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy