Tocmai ai terminat munca și nu ai timp destul pentru gătit? Nicio problemă, îți venim în ajutor cu niște rețete super rapide, cu care să o impresionezi pe mama ta! Și chiar dacă nu îți ies ca la Masterchef, până la urmă gestul contează, nu? 🙂
Frigărui cu somon
Ingrediente frigărui cu somon
- 400-500 de grame de file de somon
- 3 lămâi
- 2 linguri de miere
- dacă aveți, sunt minunate și niște roșii cherry
- sare
- bețe pentru frigărui

Mod de preparare frigărui cu somon
Se taie peștele în cubulețe de cam 2-3 cm. Se pun într-un castron și peste ele mierea, coaja de la o jumătate de lămâie (foarte bine spălată înainte), sucul de la o jumătate de lâmâie și o jumătate de linguriță de sare . Se amestecă toate ingredientele cu peștele.
Pe bățul de frigărui se pun alternativ câte o felie subțire de lămâie și câte un cub de somon. Dacă aveți și roșii cherry sunt minunate puse pe frigăruie lângă pește.
Se lasă 3 – 4 minute pe fiecare parte într-o tigaie tip grill. În principiu ar trebui să fie o tigaie cu strat antiaderent și este gata.
Frigărui caprese
Altă rețetă rapidă este cea de frigărui caprese. Este mai degrabă un aperitiv, dar dacă ținem la siluetă ele pot fi o variantă numai bună pentru cină.

Ingrediente frigărui caprese
- 18 roși cherry
- 300 de grame de biluțe mozzarella sau mozarella tăiată cuburi
- 2 linguri ulei de măsline
- busuioc – ideal este să-l folosim pe cel proaspăt pentru că el dă adevărata savoare, dar dacă nu avem putem folosi și uscat
- sare
E foarte simplu de preparat. Se taie cubulețe mozzarella și se înfige pe frigăruie, altrenativ cu câte o roșie. Într-un bol mic se amestecă busuiocul cu uleiul de măsline și sarea și sosul se pune peste frigărui. Asta este tot!
Paste cu roșii și pesto
Rețetele cu paste sunt poate dintre cele mai rapide rețete, dar cea cu roșii și pesto este extrem de simplă și absolut delicioasă.

Ingrediente paste cu roșii și pesto
-200-300 g de paste
-1 borcănel de pesto
-1 borcan de rosii uscate scurse bine de ulei
-o mână de măsline verzi feliate sau întregi (sau capere)
-parmezan
Mod de preparare paste cu pesto și roșii
Se fierb pastele. (În apa cloccotită, se pune sare și apoi pastele, care se lasă la fiert în funcție de timpul scris pe pachet) Se taie roșiile uscate în două sau în trei, în funcție de cât de mari sunt. Se amestecă pastele fierte și scurse bine de apă cu pesto, roșiile și măslinele. Pe deasupra se presară parmezan și gata.
sursa foto si retete: a1.ro