Home » Topul produselor anti-frizz. Spune STOP umezelii!

Topul produselor anti-frizz. Spune STOP umezelii!

Scris de: lifestyledecluj

Femeile care au părul ondulat sau foarte ușor buclat, știu ce se întâmplă într-o atmosferă umedă (ca inevitabilele cețuri, burnițe și lapovițe): părul se ciufulește, buclele se desfac în dezordine și firele de oăr se zburlesc, creând un aspect expandat și neglijent. Este temutul efect frizz, pentru care Wella Professionals ate însă soluții eficiente și protectoare!

DE CE SE FORMEAZĂ EFECTUL DE FRIZZ LA UMEZEALĂ?

”Este clar: pentru că părul absoarbe picăturile de apă – oricât de mici”, afirmă stilistul Wella Professionals, Laurențiu Bostan. ”E drept că nu orice păr: unul bine hidratat nu va mai fi la fel de dornic să absoarbă picăturile de apă din aer și deci nu se va mai ciufuli. Dar dacă părul tău este foarte poros, dacă este uscat, fin și deteriorat, el își va dori orice  sursă extra de umiditate și va absorbi cu sete picăturile de apă din ceață, ciufulindu-se și încurcându-se. Ca să împiedici asta ai nevoie de produse care hidratează și sigilează firul de păr.

CARE SUNT CELE MAI BUNE PRODUSE PENTRU PĂRUL CARE SE CIUFULEȘTE LA UMEZEALĂ

De la șampoanele hidratante la spray-urile de strălucire, create special pentru a rezista umezelii până la produsele care redau rapid viața buclelor tale, acestea sunt soluțiile care vor da șah efectului de frizz și umezeală.

1. ȘAMPON ȘI BALSAM HRĂNITOARE

”Cheia acțiunii este să oferi părului tău umiditatea care îi dă elan și soliditate, astfel încât el să reziste tentației de a absorbi particulele de apă din aer”, ne explică Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals. Deci, fii cu ochii pe șampoane și balsamuri hrănitoare, care îți promit hidratare profundă. Dacă ai părul drept, șamponul Oil Reflections Luminous  își Luminous Mask formează un duo perfect pentru un look glossy, strălucitor. Folosite împreună, ele dau plenitudine și hrănesc structura firului de păr, astfel încât acesta se va simți puternic. 

Pentru onduleuri și bucle, NutriCurls Conditioner oferă o curățare blândă fără a răpi părului uleiurile sale esențiale și hrănesc șuvițele cârlionațe pentru a rămâne suple. Aspectul de suplețe propriu-zisă se perfecționează cu Deep Treatment for Waves & Curls. Indiferent de rutina pe care o alegi, evită să freci cu prosopul părul ud – mai degrabă tamponează-l cu un tricou  de bumbac moale, ca să te asiguri că nu rănești cuticula.

2. ULEIUL DE PĂR CU EFECT DE NETEZIRE ȘI SIGILARE

Da, uleiul face părul moale, însă un alt lucru minunat este că netezește și sigilează cuticulele, astfel încât coafura își păstrează mai mult timp aspectul mătăsos. Acest amănunt face din uleiurile de păr produse de top în lupta cu umiditatea. Uleiurile se aplică pe părul curat și umed, înainte de styling sau se aplică drept tratament anti-frizz de urgență, masându-l în plete începând de la jumătatea lungimii și mergând spre vârfuri. Încearcă Oil Reflections Luminous Smoothing Oil: este o formulă care funcționează pentru toate tipurile de păr.

3. CREMA DE STYLING FRIZZ CONTROL

Pentru mai multă eficiență anti-frizz, completează stratul de ulei de păr cu unul de cremă sau balsam de styling, create special pentru a împiedica ciufulirea și pentru a face părul mai ușor de aranjat.  EIMI Flowing Form – un balsam catifelat care lucrează cu mișcarea naturală a părului tău  – este ideal pentru a reduce efectul de frizz pentru coafurile drepte, ondulate și buclate, împiedicând deshidratarea părului. Aplică 2 până la 5 pufuri începând de la jumătatea lungimii părului către vârfuri. Usucă părul cu difuzorul, apoi adaugă un ultim strop de produs pe părul uscat, pentru un plus de netezire și strălucire.

4. CEL MAI BUN PRODUS ANTI-UMIDITATE ADRESAT PĂRULUI CREȚ       

Dacă, indiferent de cum îți aranjezi părul creț, el răspunde la aerul umed cu ciufulire și iar ciufulire, atunci trebuie neapărat să ții cu tine în geantă un pulverizator care îți va readuce la viață coafura ori de câte ori este nevoie. Pulverizat și masat pe lungimea părului, EIMI Fresh Up  nu numai că va accentua forma fiecărei bucle, ci mai ales va crește gradul de strălucire și va transforma un păr dezordonat și încâlcit într-unul perfect definit. Se poate folosi pe părul umed sau uscat, în funcție de necesitățile de styling. Începe cu o cantitate mică și completează dacă este nevoie, până ce este îmblânzită și ultima șuviță rebelă.

5. CEL MAI BUN PRODUS PENTR PĂRUL FIN EXPUS UMIDITĂȚII

Părul fin este un soi de burete: absoarbe orice umiditate găsește. De aceea, chiar după ce ai aplicat șampon, balsam și styling cu produse care combat efectul frizz, s-ar putea să mai ai nevoie de încă o notă, suplimentară. Folsoește un spray anti-umiditate, cum este EIMI Glam Mist, care în plus iluminează șuvițele cu strălucire, fără a le încărca. Gândește-te la el ca la un soi de sigiliu care ține umezeala la distanță, oferind finisare și strălucire coafurii.

6. SPRAYUL CARE PUNE LA LOC FIRELE CIUFULITE

Spray-urile de păr cu putere mare de fixare sunt cheia oricărei rutine de combatere a efectului frizz. Ele pot fi utilizate petru a netezi cu blândețe, invizibil, acele fire de păr care au decolat deja, pentru a conferi aspectul neted dorit. Pulverizează un astfel de produs (cum este EIMI Stay Firm) pe o periuță pentru sprâncene sau o periuță de dinți curată – apoi o vei trece prin acele șuvițe de păr care au nevoie rapid de disciplină (fie că părul este ud sau uscat). Fără un asemenea tratament nu am putea niciodată reuși o coadă de cal sau un coc din acest păr. Acum, dotat cu kitul în caz de umezeală, părul tău nu mai are de ce să se teamă de vaporii de apă, nici fierbinți, nici reci. Introdu aceste repere în rutina ta și bucură-te de frumusețea părului tău pe orice vreme.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy