Home » Traseul pentru „Fuga la Cultură”, finalizat. Concurenții vor avea parte de surprize culturale la fiecare instituție

Traseul pentru „Fuga la Cultură”, finalizat. Concurenții vor avea parte de surprize culturale la fiecare instituție

Scris de: lifestyledecluj

Traseul pentru „Fuga la Cultură”, semimaratonul care va avea loc în data de 8 octombrie pentru a promova un stil de viață sănătos prin sport și cultură, a fost finalizat. Participanții vor alerga și se vor bucura de surprize culturale organizate de fiecare dintre instituțiile partenere.

„Cluj Semimaraton – Fuga la Cultură” este un produs al Festivalului Internațional de Carte Transilvania realizat în colaborare cu „Sport Management Events”, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj-Napoca și are ca scop punerea accentului pe spațiile culturale ale Clujului, probele de alergare trecând prin unele dintre cele mai importante instituții culturale ale municipiului.

Activitățile sportive presupun 5  probe: semimaraton 21 km Opera, clasic 10 km Teatru, cros 5 km Muzeu, cursa populară 2 km Film, curse copii Carte.

Totodată, vor avea loc următoarele evenimente culturale importante:

Muzeul de artă – Expoziție de pictură: „Pulsațiile vieții”, semnată de Teodor Botiș și Manuela Botiș;

Opera Națională Română: Impuls ritmic oferit de membrii Orchestrei Operei Române din Cluj;

Universitatea „Babeș-Bolyai”: Expoziție de carte sportivă și istorică a Clujului, expoziție susținută de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”;

Muzeul de Istorie a Universității Babeș-Bolyai – Expoziția „Viața studențească la Cluj de-a lungul timpului”;

„Ne-am dorit să iasă cât mai mult în evidență sfera culturală a acestui proiect. Într-adevăr, sunt marcate unele dintre cele mai importante instituții culturale din Cluj-Napoca, însă ne-am dorit să facem un plan în plus. Din acest motiv, fiecare instituție a pregătit un mic eveniment cultural, în funcție de specificul său. Așadar, concurenții nu vor trece doar prin curțile clădirilor, ci se vor bucura și de o bucățică de artă, care să le dea energie să finalizeze cursa. Sperăm ca acest semimaraton să fie doar primul dintr-o lungă serie și, în timp, să atragem tot mai mulți concurenți și să găsim soluții pentru a implica tot mai multe instituții culturale în proiect. Pentru un stil de viață sănătos, faceți sport, citiți, participați la evenimente culturale și iubiți”, a declarat Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania, organizator al evenimentului „Fuga la Cultură”.

Evenimentul are loc în data de 8 octombrie, în intervalul 07:00-10:45, cu start din Piața Unirii, având traseul: Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail (1350-1487) și Ansamblul Statuar Matia Corvin (1900), Palatul Banffy (1774-1785), strada Iuliu Maniu (stil arhitectural eclectic, strada „oglindă”), strada Eroilor cu statuia Lupa Capitolina și Biserica Greco-Catolică „Schimbarea la Față”, Strada Universității cu Hotelul Continental (fostul Hotel New York, clădire de colț eclectică), strada Potaissa, Biserica Reformată (sec 15-16) și statuia „Sfântul Gheorghe ucigând Balaurul” (originalul de la 1373), Strada Episcop Ioan Bob cu Biserica Bob (1801-1803).

De asemenea, traseul va marca următoarele instituții culturale, „Universitatea Babeș-Bolyai”, Opera și Teatrul Național, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie al Universității.

Parteneri: Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Opera Națională Română Cluj, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Muzeul de Istorie al Universității „Babeș-Bolyai”, Dr. Max, Suporto, Marty Restaurants, Olivo Coffee Culture, Gold Nutrition, Aliat Auto, Editura Librex, Iris Delice, Moments Forever, Magic Puppet.

0 Comentariu
1

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy