Home » Un grec și o româncă fac ulei de măsline mai bun ca Zorba !

Un grec și o româncă fac ulei de măsline mai bun ca Zorba !

Scris de: lifestyledecluj

S-au văzut/ S-au plăcut :

Clujeanca Andreea l-a cunoscut pe grecul Charalampos ( Babis) Koronios la festivalul internațional de dansuri populare Serbările Transilvaniei. Andreea nu vorbea greaca, Charalampos nu vorbea nici română, nici engleză, dar când dragoste și google translate e, nimic nu i-a  putut opri pe cei doi să se iubească. Ba mai mult, atât de bine s-au înțeles fără prea multe cuvinte, încât au făcut și nuntă și Dumnezeu le-a dat și un flăcău frumos. 

Ce rămâne de făcut :

Și le-a dat și ideea de business după ce, la nuntă, s-a gustat ceva ulei de măsline de la nașul lor și lumea a apreciat foarte mult gustul. Au mers așadar pe fir și au început să  strângă informații despre cum ar putea comercializa uleiul de măsline în România. Numele « Zaliari «  a venit la fix, căci e și numele livezii de măslini din Peninsula Peloponese, livadă ce are aproximativ 1500 măslini. Livada este în familie de peste 50 de ani, măslinii fiind de două tipuri : Koroneiki (măslini pentru ulei) și Kalamon (pentru consum). Producția se face cu totul în Grecia, inclusiv îmbutelierea, produsele venind în România gata de comercializare. Acolo, familia extinsă se ocupă singuri de livadă.

Un business de succes lansat în pandemie 

Știți cum se spune, când Cel de Sus vrea, degeaba alții nu vor. 

Anul 2019 a fost un an de tatonări, de culegere de informații, de vizite pe la instituțiile statului pentru a vedea ce acte sunt necesare în vederea comercializării, firma fiind inființată în ianuarie 2020, cu câteva luni înainte de pandemie. Au început să facă livrări la domiciliu, și chiar noi, cei care scriem articolul, am comandat de la ei. Pentru că lumea vorbea despre ei. Și vorbea de foarte bine. Ba că are gust de concediu, ba că e super calitativ, ba că doar în Grecia mamă, la casa unui bătrănel au consumat așa ulei de măsline bun. Și exact așa a fost, calitatea lor este net superioară altor produse din piață !

 Când au văzut că ne apropiem de lockdown și-au revizuit stocurile și au rezolvat rapid încă un transport care, surpriză, a venit și cu măsline murate. Au anunțat că le au înainte să se gândească cum le vor livra și așteptările le-au fost depășite pânâ în punctul în care nu știau exact cum vor face față numărului mare de cereri. Fiind o afacere de familie, în cadrul companiei, fiecare își atribuie și execută mai multe roluri, în funcție de nevoi.

Fă ce îți place și nu vei mai munci o zi

Ca și cum nu ar avea destule pe cap, Andreea este și cofondatoarea grupului ROA- Roade Online Ardelenești, a cărui principiu e simplu : scurtând lanțul producător – consumator, banii dați pe un produs știm că se duc direct în mica afacere care în timp și cu susținere poate să crească.

Dacă v-am făcut curioși de produsele Zaliari, vă recomandăm cu drag să le încercați. De asemenea, urmăriți pagina ROA pentru super eventuri delicioase, care revin cu drag și gust din primăvara lui 2022. De asemenea, puteți să urmăriți pagina lor tocmai pentru a vă întâlni live cu Andreea și a asculta cu nesaț povești frumoase de Grecia.

Toate astea, bineînțeles, la o măslină murată absolut delicioasă.

0 Comentariu
2

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy