Home » Veronica Ilieș ne arată că poți să fii și profesoară și food influencer!

Veronica Ilieș ne arată că poți să fii și profesoară și food influencer!

Scris de: lifestyledecluj

Au trecut demult vremurile când profesorii nu aveau (cel puțin în mentalitatea colectivă) „voie” să aibă o viață personală sau socială activă. Dovada cea mai clară e chiar doamna profesoară Veronica Ilieș, cunoscută de către internauți mai bine sub numele de FoodFeeria. Așa am cunoscut-o și noi și cum ieri a împlinit frumoasă vârstă de 40 ani, ne-am gândit că merită cu prisosință un mic cadou din partea noastră: să o urmăriți și voi! Doamna profesoară nu dă note mai mari dacă o urmăriți dar aveți o șansă să câștigați la giveaway-ul ei de pe pagina de insta.

Mă numesc Veronica Ilieș, dar toată lumea îmi spune Vero. Recent am împlinit 40 de ani și simt că sunt în cel mai bun moment al vieții mele de până acum. Am parcurs multe etape, atât profesional, cât și personal și am învățat multe lecții din fiecare. Majoritatea au fost the hard way, așa că de acum sper să vină lecțiile mai blânde 

Profesional sunt lector doctor în cadrul Departamentului de Comunicare, Relații Publice și publicitate, FSPAC, Cluj, specializare pe care și eu am terminat-o, fiind parte a primei generații de specialiști PR de la FSPAC Cluj. Sau mai simplu sunt profesoară sau profa` Vero, cum mă alintă studenții mei. Acum 12 ani am scris un doctorat în sociologie, cu o temă interdisciplinară legată de responsabilitatea socială corporatistă (CSR) și relații publice (PR). Predau branding, PR, CSR și personal branding și autoevaluare. 

Personal sunt mama lui Matei, adolescentul meu de 12 ani, cel mai iubit dintre pământeni. Și soția lui Ovi, om blând și iubitor. Și tot personal sunt o femeie care-și iubește apropiații foarte mult, căreia îi place să facă surprize, să dăruiască și să le arate celor din jur aprecierea. Sunt înconjurată de oameni minunați care mă iubesc mult și cărora le sunt extrem de recunoscătoare. Mai sunt și foodblogger din pasiune.

Are “voie” o profesoară să fie și food influencer? 🙂

Consider că o profesoară, la fel ca orice om, indiferent de meseria sa de bază are voie să aibă orice vis. Dacă mai și muncește pentru îndeplinirea lui e și mai bine. Nu mă consider un food influencer, ci mai degrabă un om care se exprimă prin intermediul pasiunii sale. Care vorbește despre sine prin intermediul conținutului realizat online. 

De unde pasiunea pentru gătit?

Totul a pornit într-un moment foarte greu din viață, când profesional eram într-o presiune greu de dus. Aveam nevoie de un loc în care să-mi limpezesc mintea și sufletul. De gătit am fost pasionată de mică, bunica mă ținea lângă ea când gătea. Apropiații mei m-au încurajat să-mi fac un blog, lucru la care mă gândeam de mult. Și așa a luat naștere Foodfeeria, locul feeric din viața mea. Locul unde mă descarc de toate presiunile vieții și îmi dau voie să fiu creativă. Locul unde în timp am observat că pot îmbina pasiunea cu o parte a jobului, acceptând colaborări în diferite campanii, aplicând instrumente pe care le predau studenților mei.  

Ce părere au studenții care vâ descoperă conturile și blogul?

De obicei sunt încântați când descoperă blogul și contul de instagram. Am primit de multe ori încurajări din partea lor, m-au susținut, mi-au dat feedback, m-au ajutat și învățat instrumente social-media la care ei sunt mai pricepuți, au gătit rețetele mele și m-au invitat în proiecte de ale lor în care am gătit împreună cu ei. 

Primesc note mai mari studenții care vă urmăresc?

Nu, nu dau note mai mari studenților care mă urmăresc 🙂 Chiar m-a surprins această întrebare. Mă consider o profesionistă, îmi fac treaba de dascăl cât știu eu de bine, sunt corectă și nu favorizez pe nimeni. Iar studenții care mi-au trecut prin mână pot confirma asta. Da, am o relație specială cu studenții în general, una bazată pe prietenie, pe egalitate și empatie. Dar asta nu mă împiedică să fiu corectă. 

Ce food influenceri urmăriți local/ național/ internațional?

Pe plan local și național îi urmăresc cam pe toți. Îmi sunt dragi tare @corinaureche, @dia_darya (rețetele mele dragi), @bebevictormananca @prajiturela, @iuliana_bucate_aromate, @prajituricisialtele, @diva_in_bucatarie, @tastebazaar, @sweets.and.others, @mihaelanegrescu, @demancare @anytacooking și mulți alții

Pe plan internațional o ador pe @annaolson de la care am învățat enorm. La fel @nigellalawson @marthastewart @fattoincasadabenedetta @natalia_cattelani @giadadelaurentis și mulți alții.

Cu ce branduri doriți să colaborați?

În general colaborez și mi-ar plăcea să colaborez cu branduri românești, dar și cu cele străine pe care le folosesc de mulți ani și în a căror produse am încredere și le pot promova cu inima deschisă. Dar accept și branduri pe care nu le-am folosit, le testez și dacă îmi plac produsele merg înainte cu colaborarea. De exemplu, folosesc de mulți ani produse LaDorna și am fost tare încântată când mi-au propus colaborare. La fel, folosesc produse locale Bonas. Am fost bucuroasă când au avut încredere să-mi trimită un pachet de PR. 

Un brand cu care am mai colaborat și pe care nu-l știam dinainte a fost Asevi. Îmi plac foarte tare produsele lor și le folosesc deja de mai bine de un an, deși campania s-a încheiat. 

De plăcut mi-ar plăcea să colaborez cu multe, lista este prea lungă ca să o înșir acum. 

Ce sfaturi aveți pentru colegii de breaslă cu pasiuni similare?

Sfatul nu este doar pentru colegii de breaslă. Sfatul este pentru orice om care are o pasiune, indiferent de jobul său. Pasiunea merită exploatată, online prin intermediul unui blog sau off line, în funcție de pasiune și de ce simte omul. Pasiunile aduc echilibru și liniște în viața unui om. Deci, go for it!

Cum e viața de influencer vs cum o vedeați înainte să aveți blog și cont de insta?

Încă nu sunt foarte convinsă că eu sunt influencer J cred ca mai am ceva drum de parcurs până acolo. Da, influențez într-o oarecare măsură, însă nu într-atât încât să mă pot numi influencer. Înainte să am blogul nu prea-i vedeam pe influenceri. Domeniul nici nu era chiar așa de dezvoltat atunci. Urmăream, așa cum fac și acum, oamenii cu care rezonam și de la care aveam ceva de învățat. Oricum, mereu i-am perceput ca pe oameni care muncesc foarte mult, în baza a ceva ce le place, însă vedeam efortul depus.  

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy