Home » What’s hot in Alba Iulia 20-22 mai 2022

What’s hot in Alba Iulia 20-22 mai 2022

Scris de: lifestyledecluj

Și în acest weekend ai opțiuni de petrecere a timpului liber în Alba Iulia și prin apropiere. Poți alege dintre mișcare în natură, excursii la Poiana Narciselor, ieșiri pe munte, tură cu biciclete prin Apuseni, plimbatul câinilor de la adăpostul din oraș, concurs de mountainbike destinat copiilor, escaladă și trasee de via-ferrata, ieșiri pe lac cu caiacul, rafting pe Arieș, petreceri în cluburi și baruri sau atelier de lectură și rime pentru cei mici.

Vineri, de la 16:00, Plimbă un cățel, abandonat de stăpân, din adăpostul public Alba Iulia, acțiune organizată de Prietenii lui Azor.

Pentru prietenii necuvântători din adăposturile de animale 10 minute în afara țarcului înseamnă enorm. Cu scopul de a-i face adoptabili ne strângem mai mulți voluntari și o să plimbăm cățeii pe câmpia din vecinătatea adăpostului. La finalul plimbării ei vor fi mai calmi din cauza stimulării fizice și mentale.

De vineri, de la 16:00, până duminică, la 19:00, Narcise, M-ții Ampoiului & Arieșului, acțiuneorganizată de Asociația Ecouri Verzi la Poiana cu narcise de la Negrileasa.

Mijlocul lunii mai este cea mai potrivită perioadă pentru a vedea narcisele în floare în poiana cu narcise de la Negrileasa, din Munții Apuseni.

Vineri, de la 17:30, Ghici, ghici, ce-i aici?, organizat de Cu copiii la povești la Muzeul Principia.

La Muzeul Principia pe cei mici îi așteaptă un atelier de lectură în rime și concurs de inventat ghicitori. Invitata specială, Simona Epure, autoarea celor mai îndrăgite cărți pentru copii în versuri, vine la Alba Iulia pentru o călătorie în lumea distractivă și educativă a ghicitorilor.

Vineri și sâmbătă, de la 18:00, Green Party la Choice.

Fiecare sfârșit de săptămână trebuie să fie epic, astfel că Choice vă asigură muzică bună, preparate care mai de care și cocktail-uri pe măsură.

Vineri, de la 18:00, Vibrant Citadel 2 • Plusculaar • Hari • Reik & more.. la RYMA.

Pregătește-te pentru a doua ediție a evenimentului Vibrant Citadel, care are loc în cetatea din Alba Iulia, la RYMA.

De vineri, de la 18:15, până duminică, la 22:15, Adventuring trekking – evadare în Trascău, eveniment organizat de Adventuring la Rimetea.

Un weekend plin te așteaptă la Rimetea. Vizită în satul Rimetea, ieșiri pe Piatra Secuiului, traseu în Cheile Vălișoarei și o vizită la cetatea Colțești sunt motive suficiente să evadezi din cotidian și să te lași „furat(ă)” de magia Trascăului.

Vineri și sâmbătă, de la 21:00, Thank you all!, petrecere de final de sezon la Irish Pub Erol.

Irish Pub Erol va întrerupe temporar seria evenimentelor și se simte onorat și fericit că ați ales locul în care vă simțiți atât de bine în ultimele luni. Vă mulțumește pentru participarea într-un număr atât de mare după o pauză atât de lungă și vă așteaptă la petrecerile din acest weekend.

Vineri, de la 22:00, DJ KriSStal la Club Kalabria.

DJ KriSStal vine să încingă atmosfera vineri seara la Club Kalabria.

Sâmbătă, de la 09:00, Excursie din caiac pe lacul Tarnița prin proiectul „Circuitul celor 7Ape”organizată de Excursii din Caiac.

Organizatorii îți propun să descoperi din caiace lacul Tarnița, cunoscut pentru frumusețea florei și faunei și bucurându-te de peisajul care te înconjoară, timp de 2 zile.

Sâmbătă, de la 10:00, Junior Bike Race 2022 – Ciugud, organizat de Junior Bike Race.
Este un concurs de mountainbike destinat copiilor cu vârste între 3 și 14 ani – un eveniment dedicat celor mici, dar părinților și prietenilor care trebuie să-i încurajeze pe copii să se antreneze și să participe.

Sâmbătă, de la 10:00, Bucurie în Mișcare Alba Iulia, eveniment organizat de Bucurie în Mișcare și Asociația Emanoil.
Bucurie în Mișcare este un program care de 10 ani promovează sportul și mișcarea în comunitate. Este un spațiu care integrează idei de jocuri și metode simple de a face mișcare, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie.

Sâmbătă, de la 10:00, Drumeție la narcise – Cheile Întregalde – Tecșești – Piatra Cetii, organizată de TerraMont la Piatra Cetii.

Te așteaptă o drumeție superbă, în care vei traversa o mică bucățică din acest lanț spectaculos al Munților Trascău – Piatra Cetii, satul Tecșești și Cheile Întregalde.

Peisajele din această zonă sunt rupte din povești, vei urca piscuri calcaroase și te vei bucura de abrupturile stâncoase îmbrăcate în vegetație, vei păși pe covoare de flori și te vei minuna de punctele de belvedere de pe traseu.

Sâmbătă, de la 10:00, Inițiere în escaladă la stâncă – Cheile Turzii organizată de TerraMont.

În weekend mergi la cățărat! Învață să te cațări în siguranță alături de instructori de escaladă autorizați cu experiență și foarte pasionați de cățărat. Sau hai să exersezi cățăratul în manșă și să-ți evaluezi cunoștințele.

Sâmbătă, de la 10:00, Via-Ferrata în Cheile Turzii organizată de Transilvania Extreme Adventures.

Ia parte la o super tură de via-ferrata! Traseele de via ferrata (tradus „drum de fier” din italiana) sunt trasee dotate pe întreaga lor lungime cu structuri metalice, trepte de fier, sufe metalice, pitoane, poduri suspendate, care permit persoanelor mai puțin experimentate în domeniul alpinismului să parcurgă în siguranță trasee asemănătoare cu cele de alpinism.

Sâmbătă, de la 10:30, Rafting de primăvară pe Arieș organizat de outdoorexperience

la Vidolm.

Căutați să faceți ceva activ în weekend? Haideți la un rafting pe Arieș în Munții Apuseni. Debitul de primăvară pe Arieș vă va asigura senzații tari!

De sâmbătă, de la 11:00, până duminică, la 18:00, Tură Cu Biciclete Electrice Prin Apuseni, organizată de Transilvania Extreme Adventures la Sălciua.

Organizatorii au pregătit un traseu frumos și ușor prin Masivul Bedeleu din Munții Apuseni. Tura are o lungime de 50 de km, dar nu e cazul să vă speriați, cu bicicletele electrice e floare la ureche, 99% din traseu este doar pe drum asfaltat de aceea poate fi parcurs de oricine știe să se dea pe bicicletă, nu este necesară experiența anterioară și nici condiție fizică specială.

De sâmbătă, de la 11:00, până duminică, la 18:00, Rafting pe Arieș – distracție pe apă!, organizat de Transilvania Extreme Adventures la Centrul de Rafting Arieș.

Ești așteptat să-ți petreci o zi de weekend într-un mod activ cu multă mișcare și distracție. Vei avea parte de ture de rafting și caiac pe cel mai spectaculos râu din NV României.

Sâmbătă, de la 22:00, Jay Ko la Club Kalabria.

Jay Ko va da startul unei petreceri epice în Kalabria.

Duminică, de la 08:00, Poiana & Serbarea Narciselor la Poiana cu narcise de la Negrileasa.

Ia parte la o drumeție ușoară în Munții Apuseni. Pe parcursul acesteia vei vizita Casa Fefeleaga, Muzeul Buciumanilor din satul Poieni, vei face o drumeție ușoară pe drum forestier spre Poiana Narciselor, iar apoi îți vei îndrepta pașii spre Roșia Montană.

Duminică, de la 14:00, Via Ferrara Cheile Turzii organizată de Clubul Montan Carpați 29.

Traseul de Via Ferrata din Cheile Turzii este un traseu de alpinism amenajat și accesibil nu doar alpiniștilor ci și celor dornici de aventură. Pe tot traseul există un cablu de oțel de care ești asigurat cu lonja de via ferrata.


Ai de unde alege în acest weekend, așa că-ți dorim distracție faină pe oriunde ai ajunge și orice vei face!

Sursa foto: www.imperialtransilvania.com

Marius Rusu

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy