Home » What’s hot in Alba Iulia? 8-10 octombrie

What’s hot in Alba Iulia? 8-10 octombrie

Scris de: lifestyledecluj

Marius s-a întors mai hotărât ca oricând să vă facă poftă de ieșit în Alba Iulia. Dacă atât de multe lucruri mișto are pentru noi, cred că de 1 decembrie va fi o listă și mai lungă 🙂

-Poate ai chef de relaxare în natură, meditație, drumeții cu oameni faini sau poate vrei să încerci ceva mai inedit, cum ar fi pilatesul sau ceva mai extrem cum ar fi alpinismul, escalada, caiacul, raftingul prin Apuseni. Ai de unde alege.

-Poate simți nevoia să fii mai prietenos cu mediul înconjurător în zilele acestea și să participi la o acțiune de ecologizare pe malul Ampoiului sau de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Poți da o mână de ajutor, implică-te!


-Dacă ești genul mai energic cu chef de un concert sau petreceri în club, se găsește ceva și pentru tine.

-Poate vrei să guști preparatele de la cel mai nou restaurant din oraș sau vrei să vizitezi cramele de prin zonă și să încerci vinuri premiate. Ai câteva variante.

– Vrei să-ți petreci timpul alături de cei mici și cauți ceva activități pentru ei? Se găsesc.

Ți-am pregătit mai jos o listă cu cele mai importante evenimente la care poți lua parte în acest weekend:

De vineri, de la 12:00, până duminică la 15:00, Transilvania la pas, pe urmele secuilor – 8-10 octombrie, organizat de Experience Romania și Asociația Turism Alternativ la Rimetea.
Ești invitat într-unul din cele mai frumoase și bine conservate sate din România. Satul de sub munte, cum i se mai spune, Rimetea sau Torockó (în limba maghiară).


De vineri, de la 16:00, până duminică la 12:30, Șah, chitară, munte, istorie – pentru părinți și copii, la Pensiunea Dacica.
Între 8 și 10 octombrie ți se propune să petreci un sfârșit de săptămână cu activități interesante în mijlocul naturii, într-un loc încărcat de istorie.


De vineri, de la 17:00, până duminică la 14:00, Autumn vibes – Release and Refreshorganiza de My Motivation Coach la Black Sheep Camp în Apuseni.
Cui se adresează retreatul? Amatorilor de munte care din pricina stresului, a vieții aglomerate sau a orelor extra de muncă, nu reușesc să-și găsească timp pentru ei. Toamna e momentul optim pentru acest nou început și pentru a învăța cum să controlezi stresul.


Vineri, de la 18:00, Opening (Deschiderea May Sushi Alba Iulia). 
Duceai lipsa unui restaurant cu specific japonez în Alba Iulia? Acum nu mai e cazul. De vineri, 8 octombrie, ești așteptat la noua adresă de pe Regina Maria nr. 4.


Vineri și sâmbătă seara, de la 20:00, Weekend vibes cu Dj Ure la Club Kalabria, la Club Kalabria.
În weekend-ul 8-9 octombrie, Club Kalabria vă așteaptă la un super party alături de Dj Ure. Weekend vibes pentru toată lumea. Intrarea este din gratuită și sunt promise shoturi din partea casei și nu numai.


Vineri seara, de la 21:00, Pragu’ de Sus – Concert & Lansare Album, la Pub Skit’ 77.
Trupa Pragu’de Sus lansează albumul „Să nu urăști nimic”, printr-un concert extraordinar la Pub Skit’77, Alba Iulia.


Sâmbătă, de la 08:00 la 19:30, O zi pe urmele vinului! organizat de către Clubul Singuri Împreună la Castelul Jidvei de la Cetatea de Baltă.
Bucură-te de o vizită de o zi pe plaiurile Jidveiului. Castelul Bethlen – Haller, o bijuterie arhitectonică construită în stil renascentist în anul 1560 și momentan restaurată, plantațiile de viță de vie de la Jidvei și Ciumbrud și cramele din zonă sunt doar câteva dintre obiectivele de pe traseu.


Sâmbătă, de la 09:00, Workshop Pilates – Arta Mișcării-, la LEIA – Luxury Esthetic Institute of Alba.
Descoperă lumea nouă și fascinantă a exercițiilor Pilates la saltea, dar și la renumitele aparate (Pilates Reformer, Pilates Cadillac, Barrel și Chair).


Sâmbătă, de la 09:00 la 18:00, Rafting pe Arieș în Munții Apuseni, organizat de BookTes la Centrul de Rafting Arieș.
Trăiește experiența de rafting și bucură-te de senzații tari, admiră peisajele, dar nu uita sădai la vâsle.


De sâmbătă, de la 10:00, până duminică la 18:00, Anotimpul Perfect Pt Via-ferrata, organizat de Transilvania Extreme Adventures în Cheile Turzii.
Traseele de via ferrata (tradus „drum de fier” din italiană) sunt trasee dotate pe întreaga lor lungime cu structuri metalice, trepte de fier, șufe metalice, pitoane, poduri suspendate, care permit persoanelor mai puțin experimentate în domeniul alpinismului să parcurgă în siguranță trasee asemănătoare cu cele de alpinism.


Sâmbătă, de la 11:00 la 14:00, Curățenie de toamnă, Ediția a VI-a, organizat de Lions Club Alba Iulia.
Tradiția curățeniei de toamnă, pe malul râului Ampoi merge mai departe. Se anunță vreme bună așa că ești așteptat să te alături într-un demers pentru binele tuturor.


De sâmbătă, de la 11:00, până duminică la 18:00, Rafting Pe Aries – Peisaj De Toamna, organizat de Transilvania Extreme Adventures la Centrul de Rafting Arieș.
Intră în aventură și nu vei regreta! Relaxează-te în weekend la rafting pe Arieș. Ture de rafting și caiac pe cel mai spectaculos râu din nord-vestul României.


Sâmbătă, de la 11:30 la 12:05, Punguța cu doi bani @ Inspire Cinema Alba Iulia la Inspire Cinema.
Un spectacol proiectat pe marele ecran în cadrul campaniei ,,Hai la teatru în orașul tău!”.


Sâmbătă, de la 12:00, Descoperim lacul Beliș-Fântânele din caiace organizat de Excursii din Caiac pe lacul Beliș.
Descoperă din caiace lacul Beliș-Fântânele, cunoscut pentru frumusețea lui, navigând pe luciul apei și bucurându-te de peisajul ce te înconjoară.


Duminică, de la 10:00 la 16:00, Via Ferrata/Drum de fier în Cheile Cuților, organizat de Aventura Bihor în Cheile Cuților.
Încep sa apară culori de toamnă, așa că duminică ești chemat să parcurgi două trasee spectaculoase de Via Ferrata în Bihor.


Duminică, de la 10:00 la 17:00, Drumeția micului montaniard, organizat de Backpackers Romania la Sălciua.
Hai cu mic şi mare să petreci o zi de toamnă în mijlocul naturii. Te așteaptă un traseu cu dificultate uşoară, potrivit atât pentru tine cât şi pentru copilul tău, şi anume vizitarea cascadei Şipote din munţii Trascău.


Duminică, de la 12:00, Oktoberfest Brunch la Valea Verde, la Valea Verde Retreat – Transylvania.

E Oktoberfest Brunch la Valea Verde! Și e șansa ta să fugi din oraș, să te retragi în naturăîntr-un sat fermecător din Transilvania pentru o experiență gastronomică inedită!


Nu uita nici de Zilele Reciclării Deșeurilor Electrice – Alba Iulia, campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice ce se va desfășura cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, până în 13 octombrie.

Să avem parte de timp bun și chef de viață, evenimente sunt pe gusturile tuturor. Și nu uitați să fiți responsabili și să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru pe oriunde ați merge! 😉

Marius Rusu

sursă foto: vilcangeorge1

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy