Home » What’s hot in Alba Iulia

What’s hot in Alba Iulia

Scris de: lifestyledecluj

În acest weekend, în Alba Iulia și prin apropiere, nu prea ai cum să nu găsești măcar o activitate sau un eveniment care să-ți fie pe plac. Dacă ziua de sâmbătă este dedicată evenimentelor din cadrul Nopții Muzeelor și unui concert Țapinarii, nici zilele de vineri și duminică nu duc lipsă de atracții. Așadar, ai de ales între excursii în natură, trasee montane și marcare de traseu montan, tură cu bicicletele electrice, rafting pe Arieș, trasee de via ferrata, un târg de primăvară, târg de nunți, un turneu de tenis, petreceri în cluburile și barurile din oraș, concerte de muzică live, vizite în muzee și spații istorice, evenimente din cadrul festivalului „Lucian Blaga”, un bal caritabil, degustare de vinuri, expoziție a producătorilor locali, competiție de alergare, conferință despre energia verde, un concurs de miss dedicat celor mici și o proiecție de teatru în sălile de cinema.

De vineri, de la 10:00, până duminică, la 21:00, Primăvară în cetate organizat de Târguri și evenimente Alba Iulia în Cetatea „Alba Carolina”.

Expozanții, producători, comercianți și artizani, vor fi prezenți la acest eveniment cu produse hand-made și de artizanat, bijuterii și produse lucrate manual, genți minunate, săpunuri naturale, lavandă, aranjamente florale, turtă dulce pentru copii, haine unicat, pictate cu stil, dar și alte produse pe care ești invitat să le descoperi. 

De vineri, de la 12:00, Interact Tenis Open organizat de Interact Alba Iulia.

Clubul Interact Alba Iulia va organiza în perioada 13-16 mai prima ediție a Interact Tenis Open, turneu de tenis destinat tuturor categoriilor de vârstă. Miza acestui turneu este mare, întrucât primii trei sportivi ai fiecărui tablou de concurs vor participa la faza districtuală a proiectului – Interact Tenis Finals, care se va desfășura la Sibiu, în luna iunie a acestui an, cu participanți din toată țara.

De vineri, de la 12:00, până duminică, la 20:00, Târg de Nunți Alba Iulia la Mercur City Center.

A început sezonul nunților, așa că în perioada 13-15 mai te așteaptă Târgul de nunțiWedding Days Alba Iulia. Ai posibilitatea de a proba rochii fără programare, cei mai buni consilieri de-abia așteaptă să te sfătuiască în alegerea celei mai bune opțiuni pentru tine!

De vineri, de la 10:00, până luni la 22:00, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” Sebeș la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

De 42 de ani, Lucian Blaga este omagiat la Sebeș prin organizarea unui festival devenit internațional. Conferințe și spectacole cu invitați prestigioși în perioada 13-15 mai 2022.

Vineri și sâmbătă, de la 18:00, Green Party la Choice.

Fiecare sfârșit de săptămână trebuie să fie epic, astfel că Choice vă asigură muzică bună, preparate care mai de care și cocktail-uri pe măsură.

Vineri, de la 19:00, Bal Caritabil 2022 Rotary Club Alba Iulia organizat de Rotary Club Alba Iulia la Domeniile Mar’tinutzi.

Evenimentul este o declarație de susținere a unui viitor mai verde, prin participarea la inițiativa a sute de cluburi Rotary din lume: End Plastic Soup – un proiect global, care își propune ca până în anul 2050 să curețe oceane, râuri, fluvii, lacuri, păduri, parcuri sau străzi de deșeuri menajere. Rotary Club Alba Iulia este primul club din România care susține acest proiect, ce își propune ca local să curețe Dunărea și afluenții săi. Startul a fost dat deja la barajul Voila, cu ajutorul colegilor de la clubul Ahlen din Germania, care au adus această inițiativă în atenția noastră.

Vineri, de la 19:00, VIN la The Mood: ruta vinurilor nobile (Valea Loarei spre Bordeaux).

Serile cu bun gust de la The Mood au ajuns la episodul cu numărul 4. De data aceasta, vei călători pe tărâmuri franțuzești și vei descoperi ruta vinurilor nobile de pe Valea Loarei până în Bordeaux. Te așteaptă o seară cu degustare de vinuri franțuzești de înaltă clasă & brânzeturi maturate, acompaniate de povești delicioase, provenite dintr-o istorie grandioasă.

Vineri, de la 20:00, Cină cu muzică LIVE, alături de Denisa Balu & Contrast Band la Czech In La Vizitiu.

Alungă ghinionul de vineri – 13. Te așteaptă un alt eveniment deosebit La #Vizitiu!

Poți să petreci o seară minunată cu muzică live interpretată de Denisa Balu & Contrast Band și, bineînțeles, cu preparate alese pregătite cu grijă.

Vineri, de la 21:00, Ladies Clubnight la Irish Pub Erol.

Free Friday Night cu MC Kotto este evenimentul de care ai nevoie vineri seara pentru a intra în atmosfera de weekend.

Vineri, de la 22:00, Anii 2000 – DJay Rareș la Club Kalabria.

Cea mai bună muzică a anilor 2000, vibe de weekend alături de Djay Rareș la club Kalabria.

Sâmbătă, de la 06:00, Din Ceru Băcăinți prin cătunul Bulbuc pe Vf. Piatra Tomii! organizat de Toiagul de Călătorii.

Când ajungem în luna mai și vara se apropie cu pași mici dar siguri, un singur gând ne vine în minte: e vremea pentru Apuseni! Începe o serie de drumeții fantastice în „Templul sfânt al Transilvaniei”, în țara cătunelor, pădurilor, poienilor, văilor și culmilor deosebit de pitorești, ce ne încântă privirea din orice direcție le-am urca.

Sâmbătă, de la 08:00, Circuitul Crestelor Cheilor Turzii organizat de Clubul Bănățean de Turism.

Excursie – drumeție sau picnic de o zi. Dacă cei mai mulți și de cele mai multe ori și noi, străbatem calea „deschisă” a râului Hășdate, pe traseul celor 4 punți din aval în amonte, de data asta ne propunem altceva. Pentru cei ce doresc o zi de relaxare/picnic și plimbare ușoară prin spectaculoasele Chei ale Turzii păstrăm această variantă și îi invităm să ne însoțească.

Sâmbătă, de la 09:00, Poiana cu narcise de la Tecșești și Piatra Cetii, eveniment organizat de Clubul Montan Apuseni.

Vino cu noi să descoperi două locuri cu narcise situate la peste 1000m altitudine.

Sâmbătă, de la 10:00, Electro – recunoștință la Primăria comunei Ciugud.

După câteva vizite ale membrilor din echipa proiectului Electromobilitate la stațiile de încărcare alimentate cu panouri foto-voltacie, primăriile din Ciugud, Păuca și Alba Iulia te invită la o electro-șezătoare pe teme de actualitate și planuri de viitor despre mobilitatea electrică.

Sâmbătă, de la 10:00, Via Ferrata Cheile Turzii, organizat de Aventura Bihor.

Ești așteptat/ă să escaladezi alături de oameni pasionați traseul de via ferrata Grota lui Hili/sky fly din Cheile Turzii.

De sâmbătă, de la 10:00, până duminică, la 17:00, Marcăm „Cărarea spre munte”, acțiune organizată de Asociația La Pas la Pianu de Jos.

„Cărarea spre munte” continuă! Proiectul început anul trecut, va continua și anul acesta. Va fimarcat traseul turistic începând din Pianu de Jos până în Cărări, Vârful Muncelu. Organizatorii te invită să le fii alături pentru a realiza obiectivele propuse.

De sâmbătă, de la 11:00, până duminică la 18:00, Via-Ferrata în Cheile Turzii cu aer de primăvară! organizat de Transilvania Extreme Adventures.

Participă la o super tură de via-ferrata! Traseele de via ferrata (tradus „drum de fier” din italiana) sunt trasee dotate pe întreaga lor lungime cu structuri metalice, trepte de fier, sufe metalice, pitoane, poduri suspendate, care permit persoanelor mai puțin experimentate în domeniul alpinismului să parcurgă în siguranță trasee asemănătoare cu cele de alpinism.

De sâmbătă, de la 11:00, până duminică la 18:00, Rafting pe Arieș cu apă și culori de primăvară!, organizat de Centrul de Rafting Arieș la Vidolm.

Te așteaptă un weekend alături de pasionați de rafting petrecut într-un mod activ cu multămișcare și distracție! Ture de rafting și caiac pe cel mai spectaculos râu din NV României.

De sâmbătă, de la 11:00, până duminică la 18:00, Tură cu biciclete electrice prin Munții Apuseni!, organizată de Transilvania Extreme Adventures la Vidolm.

Organizatorii au pregătit un traseu frumos și ușor prin Masivul Bedeleu din Munții Apuseni. Tura are o lungime de 50 de km, dar nu e cazul să vă speriați, cu bicicletele electrice e floare la ureche, 99% din traseu este doar pe drum asfaltat de aceea poate fi parcurs de oricine știe să se dea pe bicicletă, nu este necesară experiența anterioară și nici condiție fizică specială.

Sâmbătă, de la 12:00, „reClaim Value” – Expoziție a producătorilor locali din Vințu de Jos în Parcul Central din Vințu de Jos.

Proiectul reLeaf Present revine cu ultima activitate din cadrul lui, Expoziția producătorilor locali implicați in proiectul reLeaf. #Haide în parcul central din Vințu de Jos (vizavi de Primărie, în parcarea din fața școlii) pe data de 14 mai începând cu ora 12 și cunoaște producătorii locali din jurul tău. Te vei bucura și de muzică, povești, prezentări de produse precum și de o proiecție de film și alte activități pentru cei mici.

Sâmbătă, de la 18:00, Noaptea Muzeelor la Batthyaneum! la Biblioteca Batthyaneum.

Biblioteca Batthyaneum este una dintre cele mai importante biblioteci documentare din România, cu o colecție impresionantă de manuscrise, incunabule, carte veche și documente remarcabile privitoare la istoria Transilvaniei. Sâmbătă seara, ca parte integrantă din evenimentul Noaptea Muzeelor, Biblioteca Batthyaneum își deschide porțile vizitatorilor dornici să-i treacă pragul.

Sâmbătă, de la 19:00, Noaptea Muzeelor 2022 la UAB la Palatul Apor.

Expoziția din cadrul Palatului Apor vă așteaptă să îi treceți pragul și să vă bucurați de surprizele pe care vi le pregătesc studenții din cadrul Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie.

Sâmbătă, de la 19:00, Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață, un eveniment ajuns anul acesta la a XII-a ediție, își așteaptă publicul de toate vârstele cu un program variat.

Începând cu ora 19:00, timp de 6 ore, muzeul albaiulian va prinde viață prin intermediul spectacolelor de reenactment și de muzică.

Sâmbătă, de la 20:00, Țapinarii în Alba Iulia – 21 de ani de fericiri mărunte la framm’s.

Formația vocal instrumentală de doua voci și o chitară, Țapinarii, revine în framm’s cu concertul aniversar – 21 de ani de fericiri mărunte – Versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, pițipoance, libertate, fericire.

Sâmbătă, de la 21:00, Back to 2000s Party la Irish Pub Erol.

DJ Danutz readuce în prezent atmosfera și distracția anilor 2000 cu hituri care ne-am marcat copilăria sau adolescența.

Sâmbătă, de la 21:00, Recital la Batthyaneum de Noaptea Muzeelor! la Biblioteca Batthyaneum.

Cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor organizatorii au pregătit o mică surpriză muzicală! Între orele 21:00 și 21:30, va încânta auzul orchestra de cameră „Harmony of Sounds”, formată din profesori și elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria”, din Alba Iulia. Orchestra își propune ca prin muzică să promoveze arta, cultura, valorile autentice și credința. 

Sâmbătă, de la 21:00, Masterpiece (Tribut Metallica) Live @ Pub Skit 77-Alba Iulia la Pub Skit’ 77.

Trupa Masterpice este prima formație tribut Metallica din România. După mai mult de 10 ani petrecuți în formula de 5 membri continuă în forță ca cvartet, iar sâmbătă seara își vor dovedi măiestria într-un concert eveniment la Pub Skit’ 77.

Sâmbătă, de la 22:00, CÉ LA VI la Club Kalabria.

CÉ LA VI este un produs al muzicii electronice. Are experiențe legate de diferite festivaluri majore din România precum Untold, Electric Castel, SunWaves, SAGA dar și la festivaluri din Europa precum EXIT și HideOut.

Duminică, de la 08:00, Sălciua Trail Run 2022 organizat de Club Sportiv Atletic Cluj și START Smida la Sălciua.

Sălciua Trail Run este o nouă competiție de alergare trail marca Club Sportiv Atletic Cluj, pentru că s-a dorit un concurs de alergare trail care să ofere alergătorilor experiențe similare cu #StartSmida, dar să fie un concurs unic, în felul său.

Duminică, de la 10:00, încep evenimentele și acțiunile din cadrul ediției a XV-a a Festivalului Internațional de Teatru „Poveşti”, festival de teatru pentru copii și adulți organizat de Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia.

Duminică, de la 10:00 la 17:00, Duminica în familie, eveniment organizat de Backpackers România la Castelul Templul Cavalerilor.

Hai cu mic și mare să petrecem o zi de primăvară în mijlocul naturii. Se propune un traseu de tip circuit în Cheile Vălișoarei, un traseu de dificultate ușoară, potrivit atât pentru tine cât și pentru copilul tău mai mare de 10 ani și cu o condiție fizică bună.

Duminică, de la 11:00, Via ferrata – Cheile Turzii (intermediar) organizat de TerraMont și Master Adventure.

Descoperă primăvara direct de pe stâncă, pe un traseu superb de via-ferrata din Cheile Turzii, chiar lângă Cluj!

Duminică, la 12:00, Micuța Dorothy | Teatru la Cinema la Inspire Cinema.

Un nou spectacol proiectat pe marele ecran în cadrul campaniei „Hai la teatru în orașul tău!”.

Duminică, de la 13:00, Miss Măriuță, organizat de City Fashion Kids la Sălciua.

Un show dedicat copiilor cu vârsta între 3 și 12 ani care împărtășesc o mare pasiune pentru portul popular.

Distracție faină pe oriunde ați merge și orice veți face! Nu uitați să aveți grijă de voi!

Marius Rusu

Sursa foto: www.mediafax.ro

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy