Home » Women Rally – Etapa a 3-a, Cluj-Napoca, 15-16 septembrie 2023

Women Rally – Etapa a 3-a, Cluj-Napoca, 15-16 septembrie 2023

Scris de: lifestyledecluj

În weekend-ul care tocmai a trecut, Cluj-Napoca a fost gazda unei ediții aniversare a Women Rally, comunitatea fetelor pasionate de motorsport celebrând 5 ani de la primul eveniment. Eleganța și adrenalina au fost principalii actori în cadrul celei de-a treia etape a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR, Campionat desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul a debutat vineri, 15 septembrie, cu briefing-ul premergător cursei, în cadrul căruia toate participantele au aflat detalii despre program, regulament și manșele de concurs. După acest prim pas, concurentele au mers pe esplanada de la Cluj Arena pentru a lua startul festiv, alături de ambasadoarele onorifice prezente la eveniment și de reprezentanți ai autorităților locale, iar ulterior și-au testat abilitățile pe traseul special pregătit la VIVO! Cluj-Napoca, sâmbătă, 16 septembrie.  

Aflată în premieră la Women Rally, Cristina Bâtlan, una dintre cele mai puternice femei de business din România, a declarat că a fost extrem de fericită să afle despre acest eveniment și că: „La Women Rally nu e vorba de viteză, e vorba de acea reinventare cu fiecare start. În plus e vorba despre îndemânare, curaj și de a demonstra că nu îți e teamă. Practic, iei tu deciziile, iar când ajungi la finish îți crește enorm stima de sine. A fost superb, cea mai frumoasă experiență, mulțumesc Women Rally și mă bucur enorm că am acceptat invitația Laurei, pe care o admir pentru toată implicarea pe care o are”.

Alături de Cristina, una dintre cele mai valoroase jucătoare de handbal ale țării noastre, Carmen Amariei, a acceptat provocarea vitezei și s-a declarat extrem de plăcut surprinsă de ceea ce a descoperit: „Având deosebita plăcere de a fi invitată pentru prima dată în calitate de ambasador a Women Rally, am rămas plăcut surprinsă de acest minunat eveniment, unde am cunoscut fete extraordinar de curajoase și frumoase. Faptul că am avut ocazia să particip în 2 manșe ca „pilot” a fost ceva nemaipomenit și pe 

această cale doresc sa-i mulțumesc încă o dată Laurei Savu și RMB Inter Auto, Mercedes-Benz și tuturor sponsorilor care au susținut această competiție. Felicitări din tot sufletul pentru tot ceea ce ați reușit!”

Alina Alexandra Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României și-a trecut din acest an în palmares și titlulatura de campioană în cadrul Campionatului Național Women Rally, clasa Debutantelor. După ce a trecut din rolul de ambasador în cel de participantă la competiție, sportiva a reușit o adevărată performanță și a demonstrat că munca și perseverența dau mereu rezultate, reușind să devină campioană la Clasa 3 debutante, dar și să ocupe locuri onorabile pe podium în clasamentul general și cel al clasei 3. Cu multe zâmbete la final de campionat, sportiva s-a declarat extrem de mulțumită de rezultate și a declarat target-ul pentru anul următor: – Sunt deosebit de încântată că am reușit să iau parte la toate cele 3 etape ale Campionatului de anul acesta și sunt foarte mulțumită de evoluția și de rezultatele atinse până acum, chiar dacă înainte cu 2 zile de a veni la Cluj, mașina cu care am participat la primele 2 etape s-a stricat, fiind nevoită să iau startul cu altă mașină. Pentru 2024, ne pregătim de o nouă provocare și mergem spre titlul de campioană absolută! Vreau să le transmit tuturor femeilor să aibă curaj, să vină alături de noi în marea familie Women Rally unde ne simțim ca și cum am fi prietene de foarte mult timp și ne susținem reciproc.”

Ioana Berindei, cea care a reușit să își însușească titulatura de campion, atât al clasei 3, dar și a clasamentului general a declarat că aceste rezultate sunt o încununare a unei pasiuni care speră să se dezvolte mai departe și să o ducă și spre alte competiții de profil, unde să ocupe tot locurile fruntașe: „2023 a fost pentru mine anul Women Rally și mă bucur nespus de mult că am reușit să duc la bun sfârșit un vis, o ambiție proprie, aceea de a demonstra că pot. Pentru mine această provocare a început dintr-o curiozitate și probabil nu aș fi descoperit că sunt atât de pasionată de acest domeniu dacă nu ar fi fost Laura Savu și curajul ei de a ne oferi nouă, femeilor pasionate de motorsport, cadrul de a ne testa abilitățile și curajul. M-am simțit extrem de bine în toate cele 3 etape, toate traseele au fost extrem de bine gândite și ne-au testat la maxim. Mulțumesc tuturor celor care ne susțin în acest proiect și sper că anul 2024 va aduce la start și mai multe femei pasionate de condus la etapele Women Rally.”

Iată cum arată clasamentele celei de a treia etape a Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, Inovație BCR:

Clasa 1

Loc 1 – Mădălina Vasiloiu – Citroen DS 3 (SB)

Loc 2 – Maria Zăulean – Toyota Yaris (B)

Loc 3 – Cristiana Danci – Mini Cooper (HR)

Clasa 2

Loc 1 – Cătălina Diac – Ford Fiesta ST (SB)

Loc 2 – Francisca Radu – Mazda 3 (B)

Loc 3 – Ramona Pop – Mazda 3 (SJ)

Clasa 3

Loc 1 – Ioana Berindei – Audi A5 Sportback (CJ)

Loc 2 – Alina Alexandra Dumitru – Fiat 500 Abarth (B)

Loc 3 – Ana-Maria Iordache – Volkswagen Golf (B)

Clasa 3+

Loc 1 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 2 – Mara Iosif – Mercedes Benz C300 (MM)

Loc 3 – Marina Adelina Frătean – Audi A3 (CJ)

Clasa 4

Loc 1 – Cornelia Pleșoianu – Dacia Spring (B)

Loc 2 – Diana Ielciu Ciucaș – Dacia Spring (CJ)

Loc 3 – Giulia Andreea Tănase – Dacia Spring (B)

Clasa 5

Loc 1 – Măriuca Tănasie – Mini Cooper S (B)

Loc 2 – Angela Tehei – Renault Clio (CJ)

Loc 3 – Silvia Saraholu – Dacia Logan (AG)

Clasa 3 Debutante

Loc 1 – Alina Alexandra Dumitru – Fiat 500 Abarth (B)

Loc 2 – Iulia Ajtai – Ford Focus (CJ)

Loc 3 – Mihaela Chifor – Opel Astra (CJ)

Clasa 3+ Debutante

Loc 1 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 2 – Marina Adelina Frătean – Audi A3 (CJ)

Loc 3 – Cristina Cristache – BMW X5 X Drive (PH)

Clasa FWD

Loc 1 – Cătălina Diac – Ford Fiesta ST (SB)

Loc 2 – Alina Alexandra Dumitru – Fiat 500 Abarth (B)

Loc 3 – Ana-Maria Iordache – Volkswagen Golf (B)

Clasa RWD

Loc 1 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 2 – Mara Iosif – Mercedes Benz C300 (MM)

Loc 3 – Maria Copaciu – Mercedes Benz E 220 CDI (CJ)

Clasament General

Loc 1 – Ioana Berindei – Audi A5 Sportback (CJ)

Loc 2 – Lavinia Paraschiv – BMW Z4 (IF)

Loc 3 – Cătălina Diac – Ford Fiesta ST (SB)

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2023 a fost susținut de către Bosch Car Service.

Etapa a 3 a – Cluj-Napoca (15-16 septembrie 2023) a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2023, Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, a fost susṭinută de către partenerii gold: RMB Inter Auto, Gerovital, Catena – Farmacia Inimii, Romgaz, Herbalife, Rottaprint, VIVO! Cluj-Napoca, Kiss FM.

Parteneri silver: Univers T, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Memo 10, Brandocracy, ADAA, Antreprenoare.ro, Sigemo, Prestige Flame.

Apa oficială Women Rally: Nazzuro Aqua

Parteneri: Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj-Napoca, Cluj Arena, Direcția Judeţeană pentru Sport și Tineret Cluj. 

Parteneri media: VIA Cluj TV, Radio Romania Cluj, Ziarul News, Revista Născut pentru Sport, Făclia, Autorally, RallyMax, Autoştiri.ro, FanRally.ro, 24auto.ro, PMA Invest, Impress, Fabian Robert Photography, Bunzac Media.

         Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Agenției Naționale pentru Sport.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy