Home » Women Rally Timişoara – o etapă senzaṭională, cu Alina Dumitru pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Women Rally Timişoara – o etapă senzaṭională, cu Alina Dumitru pe cea mai înaltă treaptă a podiumului

Scris de: lifestyledecluj

În weekend-ul care tocmai a trecut, a avut loc, la Timişoara, prima etapă a Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service 2024. Trofeul primei etape a fost oferit de Casa Auto Timişoara, iar George, primul banking inteligent din România a susṭinut clasa de maşini electrice.

La această primă etapă a anului 2024 s-au înscris 50 de doamne şi domnişoare, cucerite, iremediabil, de “universul” Women Rally, “univers” care a împlinit, în acest an, 6 ani de existenṭă.

Women Rally a aliniat, în capitala Banatului, la prezidiul Briefing-ului care a avut loc la Sala Senatului de la Universitatea Politehnică Timişoara ambasadoare cu nume de impact în societatea timişeană: Ileana Mogoşanu – inspector şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş; Nicoleta Mariana Husar – unul dintre cei mai titraṭi antrenori ai României la tenis de masă; Jasmina Elena Ciocoiu – triplă Campioană Mondială XFC la kickboxing; Beatrice Mercado – editor Revista Născut pentru Sport. Startul Festiv a avut loc de la ora 18.00 în Piaṭa Iancu Huniade, unde concurentele au trecut prin Poarta de Start, în prezenṭa spectatorilor şi partenerilor competiṭiei.

Andrenalina a fost la ea acasă la etapa de la Timişoara încă de la Startul Festiv. Motoare şi Arte Marṭiale?! Da, exact aşa a fost. O reṭetă WoW! Sportivi legitimaṭi la Clubul Sportiv Comunal Moşniṭa au realizat o spectaculoasă demonstraṭie în „acopaniamentul” de motoare ambalate de adevăratele amazoane de la Moto Girls Timişoara.

Competiṭia a fost un real succes, iar concurentele s-au descurcat impecabil pe asfaltul încins de la Shopping City Timişoara, pe parcursul celor 2 manşe de concurs. La final, au fost desemnate câştigătoarele celor 6 clase instituite, plus Clasamentul General. O mare supriză a oferit Alina Alexandra Dumitru devenită, de ceva timp, din ambasadoare, competitoare cu acte în regulă, la Women Rally. Ea a reuşit uimitoarea performanṭă de a obṭine trei urcǎri pe cea mai înaltǎ treaptǎ a podiumului: locul I în clasamentul general, locul I la clasa 3 şi locul I la tracṭiune faṭă!

Clasament Clasa 1

Locul 1 – Roxana Armeana – Suzuki Swift Locul 2 – Madalina Vasiloiu – Citroen C2 Locul 3 – Maria Ţurai – Seat IbizaClasament Clasa 2

Locul 1 – Francisca Radu – Mazda 3
Locul 2 – Catalina Diac – Ford Fiesta
Locul 3 – Ildiko Melinda Martonos – Ford Ecosport
Clasament Clasa 3
Locul 1 – Alina Alexandra Dumitru Samarghitan – Mini Cooper Locul 2 – Mirela Bejnariu – Honda Civic
Locul 3 – Mihaela Voivod – Peugeot 207

Clasament Clasa 3+

Locul 1 – Adelina Marina Frătean – Audi A3
Locul 2 – Simona Boancă – Mercedes Benz GLC 300e
Locul 3 – Ioana Benṭe – BMW 430i XDrive
Clasament Clasa 4
Locul 1 – Cornelia Pleşoianu – Hyundai Ioniq
Locul 2 – Diana Ciucaş Ielciu – Hyundai Ioniq
Locul 3 – Corina Olivera Marcovici – Hyundai Ioniq
Clasament Clasa 5
Locul 1 – Sonia Roxana Florescu – Citroen DS 3
Locul 2 – Florina Stela Pascu – Ford Fiesta
Locul 3 – Loredana Rozorea – Volkswagen Golf 5
Clasament General
Locul 1 – Alina Alexandra Dumitru Samarghitan – Mini Cooper Locul 2 – Mirela Bejnariu – Honda Civic
Locul 3 – Adelina Marina Frătean – Audi A3

“Mă bucur mult pentru rezultatul obinut şi recunosc că aceasta a fost inta mea – 3 locuri I din 3 posibile! Chiar dacă nu am avut prea mult timp să mă antrenez, fiind foarte prinsă cu propriile mele proiecte sportive, m-am concentrat şi iată căam reuşit! În altă ordine de idei, sunt impresionată de cât de bine a fost organizată această etapă şi o felicit pe Laura Savu şi pe echipa ei.” – Alina Alexandra Dumitru.

“Am fost onorată să fiu parte din frumoasa comunitate Women Rally – o oportunitate teribil de încântătoare de a fi împreună cu atâtea femei puternice

şi de a trăi emoiile unei competiṭii pline de adrenalină. Mulțumesc cu recunoştinṭă Women Rally, Laurei Savu, dar şi tuturor participantelor!” – Ileana Mogoşanu.

“A fost o experienṭă inedită, dar frumoasă pentru mine. Recunosc că am avut mari emoii. A fost pentru prima oară în viaa mea când am condus o maşină cu cutie automată. Dar cum m-am aflat pe traseul de concurs, chiar dacă evoluia mea a fost în afara competiiei, m-am simit în siguranṭă şi nu exclud posibilitatea de a concura, pe viitor, la Women Rally. Încurajez toate femeile să conducă, în viaa de zi cu zi, o maşină şi, de ce nu, să o facă şi în mod sportiv, la Women Rally. Vârsta este doar un număr.” – Nicoleta Mariana Husar.

“Înainte de start nu am avut emoṭii, ci doar am fost foarte entuziasmată. Am văzut traseul şi nu mi s-a părut dificil. După ce l-am parcurs, cu multă grijă, am avut o senzaie extraordinară! Eu nu am permis de mult timp, având 18 ani, motiv pentru care am mers cu multă prudenṭă, cum recomad şi celor de vârsta mea să o facă în viaa reală. Pe viitor, atunci când regulamentul îmi va permite, cred că voi reveni în calitate de concurentă.” – Jasmina Elena Ciocoiu.

“Women Rally este o poveste… „magenta” ca şi impact în inimi de doamne şi domnişoare, ca ROZUL acela electrizant din viaṭă, dorit de toată lumea. „Convertirea” adrenalinei în motivaie – pledoarie este preocupare – intă pentru toate participantele la Women Rally. FEMEIA este atât „acceleraie”, cât şi „frână” de viaṭă. ROLUL ei în societate este de o valoare nepreuită. FEMEIA defineşte umanitatea nu doar prin aducere de viaṭă pe lume, ci şi prin conduită şi implicare producătoare de plus valoare. Prin automobilismul sportiv feminin demonstrăm exact rolul femeii în societate. La propriu, dar şi la figurat, sub degetele de femeie, VOLANUL nu este doar volan, ci şi atitudine de viaṭă. Comunitatea Women Rally este comunitatea demnă de urmat, ca model de viaṭă.” – Beatrice Mercado, preşedinte Asociaṭia Junior Sport.

A fost al 17-lea eveniment Women Rally organizat de către noi, şi, aşa cum ne- am obişnuit, totul a fost la superlativ. Am încheiat o etapă senzaională, iar feedback-ul, atât din partea concurentelor, cât şi al tuturor celor implicai, a fost, ca de obicei, extrem de pozitiv şi motivant, totodată. Nu pot să nu remarc creşterea în valoare sportivă a concurentelor, ceea ce mă face să fiu mândră de faptul că Women Rally îşi atinge scopul pentru care a fost creat.” – Laura Savu, fondator şi organizator Women Rally.

Festivitatea de Premiere s-a desfăşurat în cadrul Dineului Oficial, la Casa Auto Timişoara, partenerul de tradiṭie al proiectului. Cu această ocazie, câştigătoarele de la toate clasele, în aplauzele celor prezenṭi, au urcat pe podium, bucurându-se de reuşită. La finalul evenimentului a avut loc o licitaṭie cu strângere de fonduri pentru realizarea Revistei Născut pentru Sport – cel mai complex proiect din România de educaṭie şi cultură sportivă pentru copii – revistă care se oferă, gratuit, elevilor, direct în şcoli, din mâna marilor valori ale sportului românesc.

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally, surprinsă în imagini, sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site- ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2024, este susținut de către Bosch Car Service.

0 Comentariu
0

Related Articles

Lasă un comentariu

Acest site foloseste cookies . Vrem să ne asigurăm că esti ok cu politica noastră, dar poti opta sa nu fii. Sunt de acord Citeste mai multe

Privacy & Cookies Policy